Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Доки в середмісті Яворова люди жахатимуться міноборонівського привида?

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/3
У середмісті Яворова, біля «Генеральського озера», що на Львівщині, продовжує занепадати 51 військове містечко, з якого в напрямку двох шкіл, поліклініки, стадіону, житлових будинків розбігаються тьма-тьменна щурів. Люди подейкують, що тут уночі завивають начебто якість привиди.

Як передає сьогодні, 11 вересня, власкор Гал-інфо, на чисельні прохання Яворівської міської ради, передати цю велику територію з будівлями на баланс міста, міноборони не реагує.

До МОУ звертались навіть педагоги, мотивуючи свого листа тим, що в гімназії імені Маковея та школі №2, що діє у будівлі старої ратуші, місця для учнів не вистачає, однак і це не вплинуло.

Щоправда, Яворівська КЕЧ (квартирно-експлуатаційна частина) району спромоглася відремонтувати КПП (контрольно-пропускний пункт) цієї колись потужної військової частини, яка належала Залізній дивізії (військове з'єднання Дієвої армії Української Народної Республіки), однак за огорожею будівлі перетворилися на руїни.

«Встидалися б прапор повісити на КПП, за яким – жах, що твориться», – обурюється ветеран ЗСУ й згадує, що колись тут було охайне військове містечко зі штабами, казармами, крамницею, військовими друкарнею та редакцією газети, плацом, спортивним комплексом із футбольним і волейбольним полями, акуратними доріжками, газонами, квітниками.

«Як ліквідували Залізну дивізію у 51-му військовому містечку, в якому дислокувалися рембат та автобат, відтоді злодії почали все розкрадати та нищити. А мешканці приватного сектору через огорожу накидали гори сміття», – каже військовий пенсіонер.

Хоча на бетонній огорожі великими червоними літерами виведено: «Об’єкт – аварійний! Вхід суворо заборонений», – сюди спокійно пролізають ласі поживитися дошками чи цеглою. Вікна, двері, підлогу в добротних ще десять років тому спорудах – розкрадено, а що залишилось – гниє.

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/3

За словами компетентного джерела, яке попросило не оприлюднювати свого прізвища, цей майновий комплекс перебуває на балансі Яворівської КЕЧ району. Керівництво повідомляло правоохоронні органи про численні крадіжки на цій території. Але нікого так й не упіймали.

Спершу охороняти об’єкт мали вояки. Але після того, як військовослужбовці вирушили на Схід, охорону переклали на плечі «кечівців». Жінки-сторожі навели лад у центральному КПП, посадили перед брамою квіти. Та зробити щось понад це не в силі.

Керівництво Яворівської КЕЧ району не раз зверталося в Міноборони з пропозицією, щоб цей майновий комплекс (коли він ще не був розкрадений) переобладнали на житловий мікрорайон для сімей військовослужбовців. Однак керівництво з Києва на яворівських «кечівців» нагримало й наказало більше ніколи таку дурню не патякати.

Нагадаємо, що Гал-інфо вже розповідало про те, що на Львівщині у середмісті Яворова роками бовваніють без діла споруди колишнього заводу «Явір», який належав до львівського "Кінескопу".

Доки в Яворові за парканом сидітиме кінескопівська собака на сіні?

А також Гал-інфо дізналось про те, що біля курортного селища Івано-Франкового, що в Яворівському районі Львівської області, занепав потужний відпочинковий комплекс, площею у 7 га угідь, які за тоталітарних часів служили як дача для першого секретаря Львівського обкому компартії Віктора Добрика.

Хто поклав око на дачу першого секретаря Львівського обкому компартії Віктора Добрика?

Додамо ще й те, що мешканцям 53-го містечка Яворова, що на Львівщині, нарешті почали надходити квитанції про оплату за електроенергію вже не з Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ району, а з ТОВ «Львівенергозбут», ЦОК №4.

Жителі 53 військового містечка Яворова вже не переплачують за світло

Також нагадаємо, що 2 вересня вперше в Яворівському НВК ʺДНЗ-ЗОШ І ст.ʺ, що на території Яворівського гарнізону,  новий навчальний рік розпочався не з традиційної лінійки з довгими нудними промовами, а із веселого квесту-мандрівки в ʺКраїну знаньʺ.

В Яворові замість радянської лінійки провели квест для діток воїнів

Довідка Гал-інфо.

13 січня 2017 року в Яворові Львівської області з робочим візитом побував заступник міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук. Мета – врегулювання проблем, які виникли з житловим фондом та землями, що перебувають у власності Міністерства оборони України для передачі їх у власність органів місцевого самоврядування, не лише окреслення господарських проблем військових містечок та житлового фонду МОУ, а й вироблення механізмів передачі окремих із них у комунальну власність.

Оглянувши недіюче 51-ше військове містечко, розташоване в середмісті Яворова, заступник міністра оборони повідомив, що у планах МОУ відродити його як підрозділ військової частини.

Згодом Яворівську міську раду відвідав начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, полковник Олег Галушко, який сповістив про те, що на базі 51 військового містечка в Яворові задіють Центр тактичної перепідготовки військових медиків, мовляв: є уже навіть проект. Однак, як бачимо, далі слів ця справа досі не просунулася.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ