Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вибрати жіночу сумку: корисні поради

Чи варто купувати шкіряні сумки чи вистачить текстильних? Як вибрати цей важливий елемент жіночого гардеробу, що треба врахувати й чому – дізнайтеся про все в нашій статті.

Призначення 

Сумки бувають різні й кожна має своє призначення. Тому перш ніж почати шукати сумку своєї мрії необхідно визначитись, як ви будете її використовувати. За призначенням сумки умовно можна розділити на 3 основних групи:

  • повсякденна. З нею ви будете ходити на роботу, тому її дизайн має доповнювати речі вашого базового гардеробу. Зверніть увагу на тоут, сэтчел, каркасні моделі;
  • вихідна знадобиться для вечірок, театрів та інших святкових подій. Така сумка повинна відповідати вашим вечірнім нарядам (клатч, міні сумка, конверт);
  • для поїздок. Коли ви збираєтесь у відрядження чи коротеньку відпустку, містка та зручна сумка – те, що треба.
     

Так, усе це має комфортно розміститися в жіночій сумці!

Розмір

Іноді визначитися з розміром буває вкрай важко. Щоб спростити вибір, рекомендуємо зібрати докупи всі речі, які мають бути під рукою і спробувати їх розмістити в сумці потрібного вам розміру. Ваше завдання обрати таку модель, яка вмістить усе і водночас буде виглядати стильно. 


Матеріали

Сумки жіночі бувають із натуральної та еко-шкіри, замшеві, текстильні, комбіновані. Треба врахувати, що цей аксесуар повинен зберігати чудовий вигляд доти, поки ви не захочете його змінити.  Найкраще цьому критерію відповідає натуральна шкіра. Шкіряна сумка служитиме довго й виглядатиме, як нова, адже шкіра має властивість красиво старіти.

Замша – це також натуральний матеріал, який додає образу особливого шику. Треба сказати, що замшеві сумки потребують догляду більше, ніж інші, але це компенсується вау-ефектом, на який здатна кожна з них в умілих руках. Часто такі сумки доповнюють вечірній look.

Щодо текстилю – так, він дуже зручний та невибагливий і може стати чудовим супутником у дорозі, для повсякденних образів у спортивному стилі та для шопінгу.

Шкіра, замша, текстиль – у кожного матеріалу свої переваги

Стилістика

Правильно підібрана сумка завершує образ і підкреслює тільки те, що потрібно. Тож, коли ви вже визначились, яка сумка відповідає вашим потребам, розібратися зі стилістикою буде простіше. Передусім ваша сумка має пасувати до тих речей, які будуть одягнені на вас. Для ділового дрес-коду підійде класичний варіант чорного, коричневого або темно-синього кольору. Для casual – об'ємні тоути з мінімалістичним дизайном синього, оливковкового, бежевого, рудого та бордового забарвлення. Чудовою альтернативою, яка часто доповнює casual образи є шкіряні рюкзаки. Вони надають легкості та простоти – характерної риси цього стилю. 


Ще раз про колір

У даному випадку стилісти рекомендують керуватися кольорами, притаманними вашому типу зовнішності. Така сумка підкреслить колір ваших очей, волосся та якнайкраще доповнить створений look. Саме це вам і треба, чи не так?

Обирайте сумку, враховуючі особливості фігури

Як підібрати сумку за статурою

Часто про цей критерій забувають, але він дуже важливий. Адже правильно підібрана сумка підкреслить плюси та приховає недоліки вашої зовнішності. Врахувати потрібно все: форму, довжину ручок та те, як ви звикли носити сумку – на плечі, на згині ліктя, у руках чи під пахвою. Насамперед візьміть до уваги ваш зріст та особливості фігури.

Високим дівчатам підійдуть об’ємні моделі, які варто носити в руках чи на згині ліктя. Для мініатюрних – сумки середнього розміру з довгими лямками або кроссбоді на тоненькому ремінці чи ланцюжку. Дівчатам середнього зросту пасуватимуть сумки з короткими ручками, які носять на згині ліктя або під пахвою.

Статура теж має значення. Щоб візуально зменшити широкі плечі підійде кругла чи прямокутна сумка через плече на довгому ремінці. Приховати широку талію та зайву вагу допоможе видовжена по вертикалі, квадратна або сумка трапеція із широким ремінцем. Акцентувати увагу на декольте замість широких стегон допоможе сумка багет або каркасна правильної геометричної форми. Дуже худим дівчатам пасуватимуть круглі чи овальні сумки середнього розміру.

Вдалих вам покупок! З повагою інтернет магазин взуття Prego

Інформація розміщена на правах реклами


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ