Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інтернетозалежні чи Ватніки?

«Не ищи меня вконтакте, в Однокласниках нас нету...» - пісня Потапа і Насті стала пророчою.

Тепер, і справді, в «Однокласниках» і «Вконтакті» навіть вдень з вогнем нікого не знайдеш. Таке рішення гаранта розкололо країну на два табори «Вконтактників» і «Антивконтактників». Найбільшим потрясінням це стане,  звичайно ж, для російського ринку. Але не  «Вконтакті» єдиним. Нещодавно закрився їхній ще один пошуковик, А ще світ зазнав найбільшої в історії хакерської атаки. Про це все і поговоримо сьогодні.

Порошенко заборонив в Україні «Вконтакте»,   «Однокласнікі», «Мейл ру», «Яндекс» і ще десь 450 інших ресурсів, серед яких зокрема і «Антивірус Касперського», і найпопулярніша програма серед бухгалтерів – «1с.».  Просили-молили: та закрий ти той розплідник сепаратизму, російської пропаганди і піратської музики, а він: «ні!!», бо в Петра Олексійовича було10 тисяч підписників «Вконтакті». Ну, і нарешті, це сталося. І я думав, що то буде свято для українців, але на ще теплі трупи «Вконтакті» і «Однокласників» злетілися чорні мухи -цокотухи, які називають Порошенка Адольфом, кажуть, що Кім чин Ир проти нашого президента взагалі «лапочка». І як це так: у демократичній країні не давати людям права вибору. Я десь розумію людей, які будували бізнес у своїх соціальних мережах, але його з таким же успіхом можна будувати і у «Фейсбуці», «Інстаграмі» і так далі.

 Насправді люди повтрачають купу грошей. Але, з іншого боку, люди, які використовують «Вконтакті» й «Однокласники» для роботи -  це лише декілька відсотків від усіх користувачів. Решта ж просто деградувала, читаючи тупі російськомовні пропагандистські пабліки. І чує моє серденько,  що зовсім скоро на вулиці вийдуть обурені дітиська з лайливими плакатами і проводитимуть мітинги, щоб їм повернули соцмережі. Чим дуже вміло скористаються опозиційні політики і російські ЗМІ. А якщо ще бухгалтери вийдуть через «1с» , яку.заборонять, то ж реально можна збожеволіти

Що ж,  рухаймося далі. Від усього цього хочеться плакати. Ні-ні, не мені, але іншим хочеться. Wanna Cry наймасштабніший і найстрашніший вірус за всю історію інтернету і комп'ютерних технологій. У перекладі з англійської – «хочу плакати». Від хакерської атаки постраждало вже понад 150 країн, зокрема й Україна. Як тільки вірус потрапляє на ваш комп’ютер, він закодовує усі ваші документи, ваші сімейні знимки, навіть кошик закодовує. На екрані з’являється повідомлення, і .... розпочинається зворотний відлік. Воно діє, хай тобі грець, наче бомба, і реально стає страшно. А Джона Маклейна з «Міцного горішка», який прийде і своїми арахісами знешкодить ту бомбу, не видно і не чути. Подейкують, що першим, кого заразив цей вірус, був сепаратист Моторола. Пам’ятаєте,  що з ним сталося?

Але Wanna Cry пропонує вирішити цю проблему. Все, що треба зробити, це заплатити 300 баксів, і все відновиться. Ну, але Моторолі не допомогло, як бачимо, тому ніяких гарантій, що це спрацює – немає. Фішкою цього вірусу є те, що він завантажується сам по собі. Всі інші вимагали відкрити лист на пошті, перейти на якийсь неперевірений сайт і т.д. Хто за цим стоїть? Одна із версія – північна Корея. Нібито Кім Чин Иру зробили подарунок на день народження: захопили увесь світ. Щоправда віртуальний. А він сидить, регоче і бавиться пластмасовою фігурою Дональда Трампа. І запхає її у різноманітні отвори свого тіла, як було показано у відеоінструкції на вищезгаданому неперевіреному сайті.

Телефон, який заряджається від вогню, бомбардувальники з дерева, машини-туалети - це лише малесенька частинка того, що винаходять у Мордорській федерації. Кожного року на Сколково (так називається їхній винахідницький центр передових технологій)  виділяються мільярди рублів, а заробляють вони рівно стільки, скільки і коштують їхні винаходи – огризок гнилої груші і розплюснутий лобовим шклом хрущ.

Не так давно вони запрезентували світові свою чергову жертву аборту – проект «Супутник». Це пошукова система повністю злизана з «Гугла» і «Яндекса». Але мало злизати, треба іще це правильно сплюнути. Але розробники, очевидно, проковтнули його, і тому проект вийшов з іншого отвору їхнього організму. «Супутником» за весь час його існування скористалось три таджики, які розкладали на комп’ютері пасьянс і задалеко посунули карту, бо випадково натиснули на рекламу. Якщо без жартів, то вони не покрили навіть однієї стотисячної усіх пошукових запитів в «Інтернеті». Вони як бабця Марися, яка втридорого продає багети з «Ашану»  біля «Ашану». Зовсім скоро, «Супутник», який так і не вийшов у космос, та що там космос, він навіть з хати не вийшов,  - будуть закривати.

Володимир Мельник, ведучий радіо ”Львівська Хвиля”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ