Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Недосконале виборче законодавство спричиняє порушенням процедури виборів

Через недостатню компетентність членів виборчих комісій, проблеми в законодавстві та недостатньо чітку врегульованість норм закону про місцеві вибори існують передумови для фальсифікацій результатів виборів на етапі прийому протоколів.

Так, зокрема, Комітет виборців України звернув увагу, як ближче до ранку члени міської виборчої комісії почали паралельний прийом протоколів. 

На відео можна побачити, як комісія приймає протоколи паралельно, після чого спільно голосують за них, лише формально дотримуючись норм закону про необхідну кількість голосів під час голосування.

Варто зазначити, що члени ДВК, котрі привезли протоколи та бюлетені на Арену Львів (де відбувався прийом протоколів) лише зраділи таким "інноваціям" міської виборчої комісії.

Експерти та журналісти звернули увагу на те, що члени комісій після виснажливого робочого дня та підрахунку голосів змушені без відпочинку та сну здавати протоколи до МВК. В той же час сама процедура прийому протоколів створює довгу чергу.

Виснаженні члени комісій масово спали, очікуючи на свою чергу. В той же час кількість процедурних помилок під ранок лише зростала.

Так, уточнені протоколи члени комісій заповнювали там же, на "Арені Львів", порушуючи відповідну норму закону.

Окрім того, члени міської виборчої комісії майже не звертали увагу на те, що частина ДВК подавала протоколи в розпечатаних пакетах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ