Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Щодо заяви кандидата "Зе" про проведення дебатів на стадіоні

Щодо заяви кандидата "Зе" про проведення дебатів на стадіоні.

Перше. Кампанія стовідсотково перейшла у віртуальну площину, де "ЗЕ" і його команда досить сильні. Для мене це відео - це фіксація епохального розлому, від сьогодні вже повністю потрібно змінювати підхід до розуміння і творення дійсності: тепер стовідсотково не від реальності до інформаційної реальності, а від інформаційної реальності до реальності. Кандидат, за відсутності реального матеріалу, блефує на мізері, але, завдяки професійному володінню інформаційними інструментами, акцентованим текстам і акторській грі витягує максимум з невигідної для себе ситуації. Я це пишу для того, щоб розуміти матрицю, в якій потрібно шукати контрходи.

Друге. Зеленський, створює вигідну для себе площадку для гри (стадіон, шоу, телетрансляція, емоції). Зрозуміло, що НІКОМУ не потрібно на це піддаватися. Також він вміло заувальовує свою професію актора (називаючи себе не бидлим, не малоросом тощо), а називаючи себе кандидатом у Президенти. Але, стадіон, як місце для ігор, концертів, спортивних турнірів (бокс, наприклад) чи є місцем для експертної дискусії, яка завдяки ЗМІ може бути показана на весь світ, не те, що країну. Що хоче Зеленський? Нівелювати або й відмінити експертів, замінити їх народом України - масою, яка буде вболівати, а не розбиратися. Це, схоже, на спробу провести гладіаторський бій з Президентом, і риторичне питання - хто Цезар?

Третє. Стадо іде за пастухом. Зеленський забирає не в Президента майданчик для дії (для президента він готує майдачник для мочилова). Але проведення дебатів - це не вимога Президента, а вимога суспільства. І правила повинен встановлювати не Зеленський, а народ України (а не перед народом повинні відбуватися дебати).

Четверте. Тому реагувати має не Президент, а представники ЗМІ: "Ей ти, кандидат, МИ Є МОСТОМ між владою і суспільством, тому ми не хочемо бути ретрансляторами. Ми є четвертою владою, якій довіряє народ і має чути влада. І тому ми вирішимо (головне, щоб це було спільне звернення) як виглядатимуть дебати, і запросимо туди кандидатів у Президенти.

П'яте. Також має бути звернення від експертних середовищ до ЗМІ, кандидатів і народу. З закликом НЕ ПЕРЕТВОРЮВАТИ ФАХОВУ ДИСКУСІЮ ПРО МАЙБУТНЄ КРАЇНИ В ШОУ. Оскільки така постановка питання (як в Зеленського) - це суспільна деградація. 

І суспільство (краща його частина) має оголосити боротьбу за цивілізацію, а не повернення до дикунства кривавих римських гладіаторських боїв за принципом "хліба і видовищ.

Іван Кривий

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ