Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

10 мільйонів жителів КНДР знаходяться під загрозою голоду, - звіт ООН

Близько 40% населення Північної Кореї - 10 мільйонам жителів країни - загрожує голод через нестачу приблизно 1,4 мільйона тонн продуктів харчування.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на доповідь Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) і Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, передає Новое время.

За словами голови ВПП Ерве Верхозеля, до наступного врожаю 25-мільйонному населенню КНДР буде бракувати майже півтора мільйона тонн продуктів.

Головними причинами поганого врожаю в країні названі посуха, сильна спека і повені.

"Багато сімей - в деяких районах 43 відсотки населення - страждають від хронічного недоїдання, тому кожна п'ята дитина відстає в розвитку. Державний пайок був зменшений з 380 до 300 грамів на день", - зазначається у виданні.

Наразі у Всесвітній продовольчій програмі ООН готуються до надання гуманітарної допомоги для 770,5 тисячі жінок і дітей в околицях столиці Північної Кореї Пхеньяна.

"Ми не втручаємося в політику. Коли ми бачимо, що люди в біді, ми повинні допомогти", - заявив Верхозель у відповідь на питання, чому іншим країнам необхідно допомогти КНДР, яка розробляє ядерне озброєння.

Нагадаємо, на початку березня в Північній Кореї внаслідок рекордного неврожаю добовий продуктовий пайок був скорочений до 300 грамів на людину.

300-грамовий пайок складається із зернових, кукурудзи та картоплі. Діти, жінки і люди похилого віку звільнені від такого обмеження. Особи, які потребують додаткової їжі, можуть купити її за свої гроші на невеликих ринках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ