Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

125 округ – один з лідерів за кількістю кандидатів у нардепи

За голоси мешканців Турківського, Сколівського та Старосамбірського районів, а також міста Самбора боротиметься рекордна кількість кандидатів до парламенту. Усього 15 чоловік.

Серед них – так звані волонтери-громадські активісти, колишні митники, освітяни, фінансисти і навіть льотчик. Однак, фахівці переконані – реальна боротьба розгорнеться між двома кандидатами: поміж чинним нардепом Андрієм Лопушанським та новим обличчям у політиці – підприємцем-виробничником Юрієм Доскічем. Обидва мають найбільш реальні шанси перемогти.

Мінусом діючого нардепа є невиконані попередні обіцянки. Першочергово – це те, що Лопушанський не впорався із передвиборчою обіцянкою відстоювати зміни в законі України «Про статус гірських населених пунктів в Україні», які надали б статус гірських усім населеним пунктам, розташованим на висоті понад 380 м. Передбачалося, що в такому разі практично всі жителі округу змогли б отримувати пільги. Натомість, відносним позитивом можна назвати роботу діючого депутата у ПАРЄ, хоча жодного його виступу з трибуни знайти не вдалося.

Юрій Доскіч має кращі стартові позиції, оскільки є успішним підприємцем-виробничником і останні десять років веде активну благодійну діяльність. Деякою складністю для кандидата може стати те, що він не має досвіду у політиці, хоча, як вважають фахівці, це може зіграти лише на користь Доскічу.

Політичні експерти вважають, що голоси мешканців округу будуть за нового кандидата. Адже всі парламентські перегони показують – у Турківському, Сколівському та Старосамбірському і місті Самборі діючий народний депутат ні разу не перемагав двічі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ