Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік на Львівщині зареєстровано 29 випадків сказу серед тварин

На Львівщині спостерігається постійне зростання щільності популяції лисиць, яка на сьогоднішній день становить 1,5 голови на 1000 га угідь при нормі 0,5-1.0. Внаслідок епізоотії сказу серед лисиць в 14 районах області зареєстровані неблагополучні населені пункти, де дуже часто реєструються випадки сказу серед тварин, що створює великий ризик інфікування на сказ людей. Повідомив Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Зокрема, протягом  2016 року  в області  зареєстровані  29 випадків сказу серед тварин: 15 лисиць (4 випадки у Пустомитівському районі; по 2 випадки у Городоцькому  та Сокальському районах;  по 1 випадку у  Кам’янка-Бузькому, Стрийському, Жовківському, Буському, Жидачівському районах, м.Жовквві та м.Львові (Винники); 9 котів (Миколаївський, Буський, Жидачівський, Золочівський, Перемишлянський  райони – по 1 випадку та 4 випадки у Сокальському районі); 5 собак (2 випадки у Жовківському та 3 випадки у Сокальському районах)».

Також в установі нагадують, що у  Львові діє ухвала №262 від 17.03.2016р. ЛМР «Про затвердження  Правила утримання і поводження з тваринами у м.Львові», згідно якої необхідно:

1. Проводити щорічну імунізацію проти сказу домашнім тваринам.

2. Вигул тварин проводити у відведених місцях особою, яка зобов’язана забезпечити безпеку оточуючим людям і тваринам. У місцях масового скупчення людей собаки повинні бути на короткому повідку та у наморднику.

3. Якщо трапився укус, власник тварини зобов’язаний доставити її у державну ветеринарну установу для огляду і карантинування протягом 10-ти днів.

4. Не принаджувати безпритульних тварин до місць масового перебування людей.

5. Особам, які утримують домашніх тварин,  прибирати за нею екскременти на будь-якій території.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ