Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

22% населення України не вважають Росію агресором

Як свідчить опитування, проведене з 19 жовтня до 2 листопада 2018 року КМІС, Центром Разумкова та Соціологічної групи Рейтинг, 63% опитаних вважають Росію агресором відносно України. 22% – протилежної думки, ще 15% – не визначилися у цьому питанні.

Найбільше тих, хто не вважає Росію агресором (або утрималися від відповіді) серед респондентів Півдня, Сходу та Донбасу.

За останній місяць дещо зросла підтримка мирних шляхів вирішення проблеми на Донбасі.

Так, 31% опитаних за припинення військових дій на Донбасі та визнання цих територій тимчасово окупованими, 27% – за надання цим територіям федеративного статусу в складі України. Лише 8% підтримують відділення цих територій від України, а кожен шостий (17%) не визначились щодо цього питання. З іншого боку – 17% вважають, що необхідно продовжувати військові дії до повного відновлення української влади на окупованих територіях – рівень підтримки альтернативи знизився з 21 до 17%.

Вибірка: 10 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та регіон проживання.

Статистична похибка вибірки: не більше 1,0%

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ