Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

25 Book Forum: книги авторства Тома Генкса, Фредеріка Беґбедера, Кейт Фокс

25 Book Forum?! 25 проведених щороку поспіль мегакрутих книжкових ярмарків?! Це ж насправді чверть століття!

Щороку книжкова ярмарка у Львові – це сотні нових літературних імен. Радію, що 25 Book Forum (19-23 вересня) знову заповідається непересічною подією. За інформацією, яку оприлюднюють організатори серед учасників фестивалю цьогоріч є навіть Південно-Африканська Республіка, Ісландія, Шотландія… 

25 Book Forum

У рамках книжково-форумних презентацій до України завітає Кейт Фокс, дружина британського нейрохірурга Генрі Марша, котра презентуватиме книгу «Спостерігаючи за британцями», яка вийде у «Видавництві Старого Лева». Читачам варто очікувати на кумедні історії, написані спостережливим антропологом, яка до речі, також є британкою. Зі сторінок книги можна буде дізнатися «хто ж такі  міфічні ідеальні джентльмени та леді, які їдять лише вівсянку, чи живі люди із власними страхами, звичками, способом одягатися та спілкування між собою та зі світом». Як анонсують видавці – це книжка про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва. Вийде, до слова, в перекладі Марти Госовської.

Приємною стала звістка, що на 25 Book Forum буде присутнім голова фонду Гемінґвея, Майкл Катакіс, який презентуватиме свою біографічну книжку про життя Гемінґвея «Ернест Гемінґвей. Артефакти з життя». Готуючи свій твій до друку – він мав доступ до повного архіву письменника, послуговувався десятками листів, світлин та спогадами сучасників. Цікавим є те, що передмову до книги написав син письменника Патрік, а післямову – онук Шон. До речі в Україні, книга з’явиться раніше, ніж у США.

25 Book Forum

Окрім того, організатори отримали підтвердження про приїзд на цьогорічний Форум Фредеріка Беґбедера. Культовий французький прозаїк презентуватиме у Львові свою нову книжку «Нескінченне життя», а також відіграє DJ-сет на вечірці. Нагадаємо, декілька років назад його поява на книжковій виставці була пов’язана із книгою «Кохання живе три роки».

Ще однією дуже очікуваною книгою стануть «Історії, наклацані на друкарській машинці» від зіркового голлівудського актора та володар двох «Оскарів» Тома Генкса.

25 Book Forum

Дуже часто громадськість відверто критично сприймає повідомлення, коли люди з кіноіндустрії стають ще й письменниками. Проте сам редактор американського видавництва «Alfred A Knopf» Сонні Меті (де книга вийшла вперше) назвав її «досконалим дебютом». Все почалося з першого оповідання про друкарську машинку, яке Том Генкс опублікував в журналі New Yorker ще 2014 року. Ця розповідь привернула увагу Сонні, тож саме він у телефонній розмові до актора запропонував йому видати збірку. Відтоді Том Хенкс і працював над збіркою оповідань, присвячених його захопленню, повідомляє Guardian. А захопленням американського актора є старі друкарські машинки. Їх у його колекції близько 100 і колекціонує він їх ще з початку 1970-х років. Тож і оповідання усі пов’язані так чи інакше з ними. Серед персонажів книги читачі побачать східноєвропейського іммігранта, ексцентричного мільярдера, знаменитість місцевого телеканалу… Одна історія стосуватиметься авторського життя. Так чи інакше проте кожна із 17-ти оповідок матиме згадку про друкарську машинку.

Крім США, вихід книги Тома Генкса запланований у семи інших країнах, включаючи Китай і Бразилію. Аудіокнигу, звісно, записуватимуть із голосу самого актора.

В рамках 25 Book Forum український переклад книги (від Назара Агаджаняна) презентуватиме «Видавництво Старого Лева»

У книзі анонсують простоту та влучність метафор, а ще письменницький стиль із елементами кінематографічності. Та хіба може бути по-іншому, коли сам автора двічі володар Оскарів?!

Леся Кічура

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ