Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

38 мільйонів гривень виділено на святкування 150-річчя з Дня народження Івана Франка

Понад 38 млн грн виділено з Державного бюджету на святкуванняч 150-річчя з дня народження Івана Франка — повідомив 28 лютого під час прес-конференції у Львові віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко. За його словами, ці гроші підуть як на реконструкцію та модернізації музею Івана Франка у селі Нагуєвичі, Дрогобицького району, так і на проекти, пов’язані з популяризацією творчості великого Каменяра.
«Крім реконструкції музею, ми плануємо вже до серпня 2006 року в Нагуєвичах спорудити модернізований Будинок літераторів, в якому будуть не тільки просторі конференц-зали, а й спальні номери та можливість похарчуватися, — наголосив В’ячеслав Кириленко. — Крім цього, ми плануємо відновити стежку Івана Франка, а також встановити в Нагуєвичах ще 30 дерев’яних скульптур з персонажами творів Івана Франка».
За кошти, виділені до ювілею, також планують газифікувати село Нагуєвичі, відновити навколишню дорогу та завершити будівництво школи у селі Ясениця-Сільня, звідки родом мати Івана Франка.
Що ж стосується популяризації творчості Каменяра, то, як зазначив В’ячеслав Кириленко, незабаром на українському телебаченні з’являться короткі відеоролики, які розповідатимуть про життя і творчість письменника, а також зараз готується до випуску книга з творами Івана Франка для дітей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ