Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

45% львів’ян проголосували б за Петра Порошенка, якби вибори відбувалися найближчим часом

З поміж політиків п’ятий президент України Петро Порошенко користується найбільшою довірою серед жителів Львова. Позитивне ставлення до Порошенка висловили 47,2% опитаних, негативне 25,2%.
Народна зустріч Глави держави Петра Порошенка у місті Червоноград на площі Вічевій. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Натомість щодо діючого президента Володимира Зеленського 51,3% опитаних висловили негативне ставлення, позитивно оцінюють 18,2% опитаних. 

Якби вибори Президента відбувалися найближчим часом, то за Петра Порошенка серед тих хто визначився і готові голосувати віддали голоси 45,1% львів’ян. За Володимира Зеленського – 11,1%, Анатолія Гриценка – 8,1%, Ігоря Смешка – 6,5%, Андрія Садового – 6%, Юлію Тимошенко – 4,6%, Святослава Вакарчука 4,4%, Олега Ляшка — 2,6%, Олега Тягнибока – 1,8 та Юрія Бойка – 1,6%.

На момент проведення дослідження 20,6% опитаних не могли визначитись зі своїм вибором, а 5,3% заявили, що не візьмуть участі у голосуванні.  

Якби наступної неділі відбувалися вибори до Верховної Ради України, львів'яни обрали б до парламенту 6 політичних сил.

Серед них лідирує партія «Європейська Солідарність» з 43% голосів тих, хто визначився і піде на вибори. На другому місці – партія «Голос» 12,5%. Партію «Слуга народу» готові підтримати 8% львів’ян, Об‘єднання «Самопоміч» – 7%, ВО «Свобода» – 5,5%, ВО «Батьківщина» 5,3%. Інші партії набирають менше 5% прохідного бар’єру. 

На момент проведення дослідження 20,4% опитаних не могли визначитись зі своїм вибором у даному питанні, а 4,9% заявили, що не візьмуть участі у голосуванні.

Дані подано за результатами соціологічного дослідження “Соціально-політична ситуація в м. Львів”, яке провів Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс» на замовлення телеканалу Еспресо з 17 по 23 червня 2020 року. Всього було опитано 2 000 респондентів в усіх адміністративно-територіальних районах міста та населених пунктах, які входять до Львівської міської ради. Статистична похибка дослідження: +/– 2,4% (з імовірністю 0,95). Дослідження проводили за методом телефонного опитування САТІ (computer assisted telephone interviews) з використанням планшетів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ