Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

48% опитаних експертів назвали блокування російських сайтів позитивним

Згідно з результатами опитування, проведеного ГО “Інтерньюз”, 48% респондентів назвали блокування російських сайтів радше позитивним, 40% опитаних експертів дотримуються протилежної думки. Для багатьох опитаних було складно визначитися та зайняти одну з позицій.

«Цікаво, що 83% відсотки респондентів були переконані, що українці стануть менше користуватися заблокованими сайтами», — зазначив Віталій Мороз в ефірі Громадського радіо.

В опитуванні взяли участь 112 респондентів. Це журналісти, правозахисники, представники ІТ-галузі. За словами керівника програм нових медіа «Інтерньюз-Україна» Віталія Мороза, до опитування не залучали представників влади, оскільки є велика ймовірність того, що вони б підтримували блокування. 

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Однокласники», а також сервісів «Яндексу».  

За словами Віталія Мороза, попри блокування, українці продовжили ними користатися — вони використовують VPN та анонімайзери.

Громадське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ