Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

50 способів дізнатися про історію на Форумі видавців

Щорічний Форум видавців у Львові та Інститут національної пам’яті представили спільну освітньо-дискусійну програму «Уроки історії». Програма проходитиме на історичному майданчику, який матиме дві локації – Національний музей «Тюрма на Лонцького» і зала в готелі «Жорж». Загалом планується півсотні заходів присвячених історії», – розповіли на прес-конференції голова Українського інституту національної пам’яті (УІНП) Володимир В’ятрович та президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

«Програма цьогорічного форуму дасть можливість кожному дізнатися більше фактів. Це головна мета «Уроків історії», - сказав Володимир В’ятрович.

«Цей рік весь світ відзначає 70-річчя закінчення Другої світової війни. УІНП чимало розробок присвятив ролі українців у цій війні. Робота історичного майданчика на Форумі стане кульмінацією цієї цілорічної дискусії. На площі Ринок біля міської Ратуші буде відкрито виставку «Українська друга світова», там Володимир В’ятрович прочитає лекцію «Друга Світова. Війна пам'ятей»», зазначили на прес-конференції.

«Наш світ досі в полоні жахливих наслідків Другої світової війни  ми бачимо це у протистоянні з Росією. Але цьому виною не лише війна як така, а відсутність суспільної роботи із подолання наслідків панування тоталітарних режимів. Знання та інформація – це те, що ми протиставляємо маніпуляціям пропаганди», – додали організатори.

Також вони  зазначили, що на історичних майданчиках  говоритимуть про дражливі теми новітньої історії – анексію Криму та війну на Сході.

«Така співпраця, як з Українським інститутом національної пам’яті, є добрим прикладом державно-громадського партнерства. Для нас важливо, аби до підтримки українського книговидання та українського читача долучалися найрізноманітніші установи. Ми розділили форум на тематичні майданчики, щоб відвідувачам легко було зорієнтуватися і вибрати те, що найбільше цікавить. Наприклад, якщо когось цікавить тільки історія, то є історичний майданчик. На його локаціях пройде півсотні заходів», –  сказала Президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ