Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

54 донори здали кров у бладмобілі біля Львівської національної опери

11 квітня ДонорUA організували донацію крові біля Львівської національної опери. Процедуру проводили у бладмобілі — мобільному центрі крові (фото).
Фото Гал-інфо

54 донори здали кров для військових і цивільних пацієнтів Львівщини. Забір здійснювали фахівці Міського центру служби крові Першого територіального медичного об’єднання м. Львова.

«Попри повномасштабну війну, багато людей навіть не замислюються про донорство крові. Тож наша мета — зробити його видимим, популярним і зручним, аби якомога більше людей дізнавалися про можливість рятувати життя й допомагати країні таким чином. Більшість українців не має протипоказань і може здавати кров — це недовго, нескладно й не боляче. Відкрита донація біля Оперного театру не тільки забезпечила кров’ю до 160 пацієнтів, а й показала, як легко стати донором і наскільки це важливо», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA, Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» та співавторка Закону України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові».

Мобільний центр крові має п'ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури. Є міні-лабораторія та локація для консультування з лікарем. На виїзді автобуса крові працює четверо кваліфікованих медиків, які супроводжують донорів упродовж усього процесу — від підготовки здачі крові до післяпроцедурного періоду. Для зберігання крові пацієнтів є спеціальний холодильник.

Кожна донація рятує до трьох життів. Реєструйтеся на ДонорUA, аби стежити за анонсами наступних подій в особистому кабінеті, та здавайте кров зручно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ