Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

5 ранкових звичок, через які ми товстішаємо

Найбільша помилка схуднення є почати день неправильним способом. Про 5 неправильних ранкових звичок розповіла дослідниця теми схудення Сюзан Пієрс Томсон (США).
фото ілюстративне

Спати більше ніж було заплановано

Ви почули будильник, але не прокинулись вчасно. Усім відомо, що недостатність сну підвищує рівень кортизолу в організмі, внаслідок чого збільшується апетит. Окрім того, негативний вплив на вагу має і перевищення кількості годин нічного сну. Люди, які сплять понад 10 год мають більший індекс маси тіла, ніж ті, котрі сплять по 7-9 год

Не застеляти ліжко

Дослідження у журналі "National Sleep Foundation"  показало, що людина, яка щодня застеляє ліжко, має на 19% більше шансів добре виспатись протягом ночі, ніж той, хто не застеляє ліжко.

Також люди, котрі виспались, не мають гострої потреби у солодкому і калорійних джерелах енергії протягом дня, що позитивно впливає на фігуру та тримання під контролем маси тіла.

Збиратись на роботу у напівтемряві

Не можна залишати зашторені вікна після пробудження. Позитивний ефект мають промені ранкового сонця на людське тіло.

Не важитись

Дослідники Корнелльського університету (США) вивчили звички 162 товстих жінок та чоловіків протягом двох років. Висновки показали, що більш успішними у втраті кілограмів бути ті, котрі важились щоранку, адже так вони контролювали порції їжі, яку приймали впродовж дня. 

Уникати прийому їжі вранці

Люди, котрі починають день із 600 калорій їжі мають менші шанси страждань від сильних нападів голоду, ніж ті, які уникають сніданку.

Відтак, легше притримуватись певних обмежень калорій впродовж дня, якщо ранок розпочати із доброго та корисного сніданку.

(За матеріалом  dnevnik.hr)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ