Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

7 найцікавіших фактів про перли

Перли в моді ось уже близько трьох століть, і не думає покидати лідируючі позиції. Практично всі знають, як він виглядає. Але далеко не всім відомо, що перли не є каменем або мінералом, і далеко не завжди має білий колір і круглу форму. Про перлах можна розповісти ряд цікавих фактів, про які мало хто знає.

При необхідності здати золото і дорогоцінні камені, ви можете прямо зараз звернутися в VIPGOLD У ломбарді вам запропонують онлайн-оцінювання вироби. Здачу дорогоцінних металів і каменів оформити можна в день звернення.

Перли створюється природою

Перли умовно відносять до коштовних каменів, але він не є мінералом в звичайному розумінні цього терміна. Освіта перлів відбувається в результаті життєдіяльності живих організмів (молюсків).

Основна маса перлів вирощується в штучно створених умовах

На сьогоднішній день основна маса перлин вирощується на спеціалізованих фермах. На формування перлин середніх розмірів йде близько 5 років.

До речі, якщо ви хочете продати старі ювелірні прикраси - в ломбарді VIPGOLD приймаються як литі, так і дуті вироби. Зайдіть на сайт https://vipgold.in.ua/uk/prodat-ukrasheniya, щоб швидко дізнатися вартість свого виробу.

Перли дуже рідко зустрічається в природних умовах

Процес створення кожної перлини вимагає тривалого терміну і сукупності відповідних зовнішніх чинників (якість води, розмір, тип молюска). Тому природні перли - величезна рідкість. Він являє собою особливу цінність.

Перлам не потрібна ограновування

Це єдиний природний матеріал, який не вимагає будь-якої додаткової обробки і обробки. Він використовується при виготовленні ювелірних прикрас в натуральному вигляді.

Перли має різні розміри і форму

Всі перлини відрізняються між собою за формою і розміром. Перлини за формою бувають у вигляді:

  • кнопки;

  • краплі;

  • груші;

  • овалу;

  • півкола;

  • кола;

  • сфери.

Бувають перлини і неправильної форми. Не буває перлин, що мають абсолютно правильну круглу форму.

Перли бувають не тільки білим

Даний колір, всупереч поширеній думці, далеко не єдино можливий для перлів. Більш того, такий колір перлів зустрічається не так вже й часто. Перлини бувають таких кольорів:

  1. кремового;
  2. персикового;
  3. чорного;
  4. фіолетового;
  5. коричневого;
  6. зеленого;
  7. блакитного.

Носіння ювелірних виробів з перлами - привілей багатих і благородних

Так уже повелося, що право носити прикраси з перлами належить особам блакитної крові - монархи, наближена до них знати. Це обумовлено, перш за все, високою вартістю таких прикрас і складністю їх виготовлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ