Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сережки з рубіном: символ любові та благородства

Яскравий рубін з його королівським шармом є одним з найдорожчих коштовних каменів, тому традиційно асоціюється з високим статусом та розкішним життям. Перші згадки про нього з’являються ще у давньоіндійській літературі, і через 2000 років це коштовне каміння все ще високо цінується в ювелірному світі завдяки неповторним зовнішнім характеристикам.

Вишукані сережки з рубіном – ідеальне рішення як для офіційних подій, щоб підкреслити успішність власниці, так і для щоденного носіння, щоб завершити жіночні образи.

Рубін у ювелірних виробах

Криваво-червоні рубіни – це відомий символ життєвої енергії, вогню, пристрасті та палкого кохання, тому такі прикраси стають чудовим романтичним подарунком для найближчих людей. Неперевершене коштовне каміння першої категорії використовується для декорування ювелірних виробів ще з давніх часів. Рубін був улюбленцем королівських сімей Європи та досі залишається вибором багатьох відомих особистостей.

Рубіни з їх яскравим скляним блиском є різновидом корундів так само, як і сапфіри – відрізняє коштовне каміння тільки колір. Вони вишукано виглядають у поєднанні і зі сріблом, і з золотом. Особливо насичений колір вставки підкреслює червоне та жовте золото, у той час як срібло виглядає стримано та аристократично, наділяючи образи благородством.

Темно-червоний – не єдиний відтінок елітного каміння. Також в ювелірній сфері використовуються рожеві рубіни, що особливо гарно комбінуються зі світлим металом. Природний колір, обумовлений наявністю хрому у складі коштовного каміння, не такий насичений, тому для його поглиблення використовується спеціальна технологія облагороджування. Облагороджені рубіни залишаються натуральними. Найдорожчими є камені, добуті у М’янмі (Бірмі), хоча родовища також представлені у Таїланді, Шрі-Ланці, Кенії, Індії, Танзанії, Гренландії.

Різноманіття стилів сережок з рубіном

Природно це коштовне каміння має форму подовжених трубок з шістьма гранями, тому ювеліри надають рубінам ступінчасте огранювання. Чим більше граней має каміння, тим яскравіший та насиченіший блиск воно дарує. Якщо ж казати про форму, то більшість сережок декорується овальними, круглими чи грушевидними рубінами.

Популярними стилями рубінових сережек є:

  • вінтаж з вишуканими золотими хвилями та різноманітними завитками;
  • флористика з рослинними та квітковими мотивами, а також розсипом коштовного каміння;
  • мінімалізм, представлений лаконічними лініями та мінімумом декоративних деталей;
  • класика з її універсальними дизайнами, втіленими у стриманих моделях з англійською застібкою та пусетах з єдиним рубіном.

Додатково краса червоного коштовного каміння в ювелірних виробах може підкреслюватися розсипом прозорих діамантів чи фіанітів, що дарують яскраві різноколірні переливи. Коштовне каміння заворожливої краси обов’язково стане центром уваги, особливо у поєднанні з монохромним одягом.

65f9d3740a4b2.webp

Поради щодо вибору сережок з рубіном

Вартість рубінів залежить від ваги, розміру, насиченості відтінку та чистоти каміння. У природі рідко зустрічаються чисті камені, зазвичай вони мають різноманітні дрібні включення – тріщинки, смужки, бульбашки повітря. На вартість рубінових сережек впливатимуть також вид та колір благородного металу, складність дизайну та бренд.

Як обрати красиву та комфортну прикрасу покроково:

  1. Оберіть потрібні колір, розмір, вагу та форму рубіна, а також загальний дизайн прикраси.
  2. Врахуйте частоту носіння, щоб конструкція була комфортною.
  3. Перевірте якість обробки металу та коштовного каміння, зокрема огранювання та наявність дрібних дефектів.
  4. Перевірте надійність та зручність механізму кріплення.

За показником твердості рубін поступається лише діамантам, тому прикраси з цим камінням характеризуються високою міцністю та зносостійкістю. Тим не менш, варто приділити увагу правилам догляду за рубіновими сережками. Прикраси рекомендується зберігати у футлярі чи мішечку з м’якої тканини подалі від вологи, прямого сонячного світла та джерел тепла. Періодично варто очищати ювелірні вироби, але краще не робити це самостійно, щоб не пошкодити каміння. Обирайте професійну процедуру чищення в ювелірному салоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ