Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ювелірні вироби з білого золота: особливості та переваги

Біле золото — матеріал для виготовлення ювелірних виробів, зокрема каблучок.

У його складі є не тільки благородний метал, а й срібло, нікель, платина та паладій. Срібло, наприклад, робить сплав пластичнішим та змінює колір, нікель надає йому твердості, паладій забарвлює сплав у білий колір, а платина збільшує його пружність.

Найпопулярніша проба золота — 585. Це говорить про те, що в складі виробу є 58,5% чистого золота, а інше — домішки. Вважається, що ця проба є найкращою, адже вироби з такого матеріалу не потребують особливо догляду та мають довгий термін служби.

Також можна придбати каблучки з білого золота з пробою 750. Частка основного металу становить не менше ніж 75%. Такі прикраси теж красиві, але потребують дбайливого догляду.
AD_4nXf-kPciKt-Ir2WP6bMxy9k89EcvBpBx_dyOUCA5mX-EbW03lZsiPHP8Z6QDHyKN82JOaLCHqTSH3TJAw2OzkVPZPpO5Hrv_rIXJSbAwZ2m_t3-dfITaqRqDv9mddPvkioYxKxt9Hos39JavmfkmNE9zL3mY?key=H_Hss65U1g5CXkf83cQdFQ

Якими бувають каблучки з білого золота

Кажуть, що каблучок не буває багато. Це розуміють і дизайнери, які не втомлюються вигадувати нові варіанти. Вони пропонують вироби в різних техніках виконання та стилях, починаючи з класики та закінчуючи авангардом.

Сама каблучка складається з обідка (він може бути виготовленим у вигляді спіралі, кола чи бути незамкнутим), та верхівки — оправи з діамантами та іншим дорогоцінним камінням.

Прикраси представлені різними варіантами:

  1. Весільні. Зазвичай це прості класичні моделі з гладкою поверхнею. Їх люблять за універсальність та практичність.
  2. Вироби на заручини. Коли хлопець пропонує дівчині стати його дружиною, то зазвичай дарує ювелірну прикрасу. Така каблучка має складний дизайн та може бути прикрашена діамантами. Після весілля її носять разом з обручкою.
  3. Солітери. Аксесуар підходить як для заручин, так і для щоденного використання. Прикрашаються як невеликими діамантами, так і дорогоцінним камінням солідних розмірів. Найчастіше використовуються круглі декоративні елементи, але може зустрічатися камінь інших форм.
  4. Каблучки вічності. Таку красиву назву отримали прикраси у вигляді доріжок із діамантів чи інших дорогоцінних каменів. Такі вироби дарують на річницю весілля, адже вони символізують вічне кохання.
  5. Коктейльні. Ювелірні вироби беруть початок у США. Сьогодні це масивні ювелірні вироби з великим камінням. Можуть виготовлятися у вигляді метелика, квітки, тваринки.
  6. Печатки. Їх особливість у тому, що верх має рівну поверхню, на яку наносять гравіювання.
  7. Персні. Вироби мають складний дизайн. Прикрашаються великим каменем, який оточують різні мінерали.
  8. Трініті. Шикарні ювелірні прикраси, які були створені 100 років тому. Складаються з трьох переплетених вузьких кілець, які можуть бути виготовлені як із білого, так і з червоного та жовтого золота. Іноді вони комбінуються.
  9. Фалангові моделі. Доповнюються камінням, ланцюжками чи іншими декоративними елементами.

AD_4nXeMUe2tm0ZP6Zx8GIti77lOkIe4I6rFZc81GW3xG2MyEukqreOjiB1qQALWwKYHj2N1aWFi3srxzqCvy2FcDAG2wCHOzXgOxQ4eNMesyk1oEDCjLVRo2hfuvfY4wtfDMikaSUkaPqNVtnfz8PUFABvL96kq?key=H_Hss65U1g5CXkf83cQdFQ

Сучасні виробники пропонують різні види каблучок із білого золота, які підійдуть для заручин, на випускний вечір, день народження чи Новий рік.

Переваги ювелірних виробів з білого золота

Основна перевага — естетика. Каблучки, виготовлені з такого матеріалу, виглядають елегантно та стильно. Вони можуть підкреслити індивідуальність та додати шарму до будь-якого образу. Матеріал також відрізняється своєю міцністю. Вироби з нього майже не зношуються, є стійкими до подряпин.

Ще одна перевага білого золота — гнучкість у дизайні. Такі вироби гарно поєднуються з діамантами та іншим камінням, що дозволяє створити прикраси класичного, сучасного, авторського та інших стилів.

Такий широкий асортимент каблучок дає можливість вибрати прикрасу, якої ще немає у вашій скриньці. Вона також буде гарним подарунком для дорогої людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ