Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

8 березня у Львові пройде марш феміністок

У четвер, 8 березня, у Львові проведуть феміністичний марш. До участі у ньому запрошують жінок та чоловіків, які виступають за рівні можливості у суспільстві. Про це повідомляють організатори події,‎Феміністична майстерня на своїй сторінці у Facebook.

Марш розпочнеться о 13:00 біля входу в Ратушу на пл. Ринок. Його темою стане «Сестринство, підтримка, солідарність».

Таку акцію жінки міста влаштовують вже вчетверте.

“Ми прагнемо жити в суспільстві, де зможемо без страху перебувати на вулиці у будь-який час доби, не соромитися повідомляти друзям, родичам або відповідним установам про насилля, якого ми зазнали. Ми хочемо, щоб штучний розподіл на “жіночу” та “не жіночу” справу залишився у минулому — керівні позиції та високооплачувані галузі це справа навичок та знань, а не статі та гендеру. Ми нагадуємо, що рішення, як і з ким жити, народжувати, розлучатися — це наш особистий вибір. Ми хочемо попередити, що сексизм, який змушуватиме нас сумніватися в своїй цінності і людській гідності, обертатиметься нашою колективною злістю.” – заявляють організаторки маршу.

У «Феміністичній майстерні» закликають приходити усіх небайдужих до теми маршу, при тому навіть тих, хто не вважає себе феміністками.

“Ви не зобов’язані називати себе феміністкою. Для нас важливо, щоб ви з повагою ставилися до всіх жінок, присутніх на марші. Зокрема до феміністок (нас). І зрештою, якщо для вас важлива жіноча взаємопідтримка, можливо, ви вже феміністка/фемініст? “- зазначають у повідомленні.

varta1.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ