Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

96% вчителів потребують психологічної та юридичної підтримки

Як допомогти вчителям упоратися з психологічним, фізичним та моральним навантаженням, булінгом й мобінгом та професійним вигоранням – про це говорили на Всеукраїнській серпневій конференцій освітян. Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі МОН України.

За даними опитування, проведеного експертами проєкту з юридичної та психологічної допомоги вчителів Pro.Школу, понад 88% вчителів ніколи не зверталися до психолога за допомогою, 91% вчителів потребує безкоштовної юридичної допомоги, а 68% хотіли б знати, як вирішувати конфліктні ситуація з батьками та учнями.

«Ми опитали 2200 вчителів – чи потрібна їм юридична та психологічна підтримка? І 96% відповіли «так», – говорить керівник проєкту Юлія Пилипко. – Якщо світ швидко підлаштовується під технології та зміни, то школа – поки ні. Реформа НУШ стала першим кроком до нової освіти, до кращого діалогу вчителя з учнями. Але все одно наші вчителі потребують психологічної підтримки, вони слабо обізнаними щодо своїх прав та не вміють їх захищати».

Юлія Пилипко впевнена, що вчитель має зосереджуватись на потребах дітей, а не конфліктах у школі. «Вчитель, який отримує задоволення від своєї роботи, є найкращим провідником реформи, якщо він страждає на роботі, то не може реалізувати свій потенціал, якісно вчити дітей та змінювати систему», – додає експертка.

Проєкт Pro.Школу покликаний надавати вчителям безкоштовні онлайнконсультації з юридичних та психологічних питань. Для цього в проєкті працюватиме  команда юристів, психологів та освітян. Розробники проєкту обіцяють, що вчителі, які звернуться по допомогу на онлайнресурс, зможуть отримати протягом 3 днів відповідь на свої запитання та алгоритм, як їм діяти в тій чи іншій ситуації. 

Нагадаємо, 31 жовтня відбудеться перше ЗНО для вчителів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ