Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Завтра у Львові говоритимуть про вплив війни на психічне здоров’я дітей

Вперше тему дитячого ментального здоров’я будуть обговорювати клінічні психологи з освітянами. Завтра, 9 травня, у Львові відбудеться міжнародна конференція «Ментальні рани війни». Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Провідні українські та іноземці фахівці з Франції та Австрії ділитимуться своїми знаннями зі шкільними психологами.

Зокрема, фахівці розповідатимуть, як розпізнати психологічну травму у дитини і як правильно допомогти їй впоратися зі стресом. У міжнародній конференції візьмуть участь 150 шкільних психологів.

Для освітян, які постійно взаємодіють з дітьми і візьмуть участь у конференції, важливо вміти вчасно розпізнавати ознаки стресового розладу та задіювати всі доступні методи для збереження ментального здоров’я маленьких українців, наголошують організатори.

Спікери заходу:

– Олександр Фільц, доктор медичних наук, президент Української спілки психотерапевтів;

– Dr. Beatrice Patsalides Hofmann PhD, докторка клінічної психології, сертифікована психоаналітикиня (Франція);

– Олег Березюк, лікар-психіатр, керівник служби ментального здоров’я Першого медобʼєднання Львова;

– Dr.Ruth Weissensteiner MD, PhD, психотерапевтка з психоаналітичною підготовкою в Австрійській асоціації індивідуальної психології.

У представників ЗМІ буде можливість взяти коментарі у ключових спікерів та учасників конференції – українських шкільних психологів. Також журналістам будуть надані фото і відеоматеріали про одного із пацієнтів дитячого центру ментального здоров’я Першого медоб’єднання Львова – 9-річного Михайлика з Херсона. Хлопчик постраждав під час мінометного обстрілу напередодні Нового року. Його друг загинув на місці, а Михайликові уламок боєприпасу пробив череп та потрапив у головний мозок. Лікарі змогли врятувати життя дитини. Однак після пережитого у нього розвинулись страхи та тривога: Михайлик боїться відходити від мами, мало говорить та має поведінку уникнення. Вилікувати ментальну рану війни хлопчикові допомагають львівські спеціалісти.

Акредитація для журналістів за посиланням.

Конференція розпочнеться о 09:00 у конференц-залі лікарні святого Пантелеймона (вул. Миколайчука, 9). Контактна особа для ЗМІ: + 38(063)8381572, Каріна. 

Довідка

Згідно зі звітом ЮНІСЕФ від лютого 2024 року, 36% від загальної кількості дітей по країні вже мають травматичний досвід війни, а 9% мають незадовільний стан психічного здоров’я. Це проявляється у перепадах настрою, дратівливості, високому рівні тривожності, чутливості до гучних звуків та проблемах зі сном. Усі ці ознаки потребують невідкладної допомоги.

Водночас батьки, яких опитали під час дослідження від ЮНІСЕФ, наголошують на відсутності по всій країні доступу до професійної психологічної підтримки.

Фахівці оцінюють підвищену занепокоєність та інші фізичні і психічні ознаки стресу у дітей як перешкоду для соціального та емоційного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ