Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

А ваша нервова система почувається добре?

Проблеми на роботі, сварки в родині, постійна напруга, виснаження під час фізичних тренувань, нестача часу, проблема з фінансами, недосконалості харчування, нестача сну та якісного відпочинку… Цей список можна продовжувати безкінечно. Ситуації зовсім різні, проте об’єднує їх одне – всі вони становлять стрес для організму. Вітаміни для нервової системи – ось перевірений засіб проти стресу та для покращення власного самопочуття.

Як зрозуміти, що нервова система потребує допомоги

Прислухатися до себе звикли не всі. Проте є спільні ознаки, пройти повз які просто неможливо. До того ж, не помічати їх – вкрай небезпечно:

  • дратівливість без приводу;
  • постійне відчуття недосипу поруч з неможливістю заснути та загальним безсонням;
  • безпідставні тривоги;
  • апатія та депресивний стан;
  • погіршення пам'яті та втрата концентрації уваги;
  • часті головні болі;
  • скачки тиску та відчуття задухи;
  • тахікардія та проблеми з серцевим ритмом;
  • відчуття клубка в горлі, що виявляється у вигляді печії, почуття стиснення або першіння;
  • м'язові болі в руках або ногах при відсутності важких фізичних навантажень;
  • зниження апетиту;
  • порушення харчової поведінки (переїдання або, навпаки, відмова від їжі, часте блювання, поїдання неїстівного.

Ці симптоми – ознака порушень в роботі нервової системи. Більшість з них можна подолати без участі медикаментів – якщо вчасно налагодити прийом вітамінів для нервів. Тож не зволікайте, прислухайтесь до себе – можливо, організм сам натякає на необхідність допомоги.

Проте не варто одразу вирушати до найближчої аптеки з метою придбати перший-ліпший флакон зі знайомою назвою. Реклама на телебаченні не гарантує, що вітаміни вам допоможуть, і навіть їхню безпеку не гарантує. Проте є вітаміни для нервової системи, чия якість доведена роками і приносить користь у 100% випадків – німецькі ортомолекулярні комплекси Ортомол Вітал М для чоловіків та Ортомол Вітал Ф для жінок.

То чи дійсно потрібні людині вітаміни для нервів?

Все залежить від того, що потрапляє у ваш шлунок. Якщо мова йде про більшість пігулок зі звичайної аптеки – не витрачайте час та гроші. Користі ви не отримаєте ані від багатокомпонентних формул, ані від окремих вітамінів або мінералів.

Інша рекомендація дієтологів – стежити за харчуванням та вживати достатню кількість певних продуктів – теж в більшості випадків зовсім не гарантує покращення стану нервів та відсутність стресів. Адже більшість нутрієнтів, що відповідають за роботу нервової системи, неможливо з’їсти в необхідній кількості протягом доби разом з харчами. А якщо ви все ж таки намагаєтесь, готуйтесь до того, що ваше життя буде підкорене постійним розрахункам та зважанню риби, м’яса, овочів, фруктів та інших добавок.

Проте вихід є. За роботу нервової системи, її стійкість до стресів та здатність адекватно реагувати відповідають вітаміни, мінерали і мікроелементи, які вже зібрані в спеціальні збалансовані формули чоловічої та жіночої версії німецьких комплексів.

І якщо вам не байдужий стан здоров’я – власного або близьких людей, та ви не звикли марнувати час та гроші, шукайте найкращі вітаміни для нервової системи серед професійних якісних продуктів з доведеною ефективністю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ