Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Абітурієнти з Криму і Донбасу зможуть вступати до ВНЗ без ЗНО

Абітурієнти з анексованого Криму і непідконтрольної частини Донбасу зможуть вступати до українських вищих та професійно-технічних навчальних закладів за спрощеною процедурою — без складання зовнішнього незалежного оцінювання, - Громадське.

Вступити за спрощеною процедурою можна буде з 4 червня до 28 вересня через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», які розташовані на підконтрольних Україні територіях.

Для вступу за спрощеною системою абітурієнту потрібно буде приїхати до освітнього центру, подати заяву та заповнити освітню декларацію. Після цього пройти державну підсумкову атестацію з 2 предметів (українська мова, історія України) і скласти вступний іспит з одного предмета, визначеного ВНЗ, або творчий конкурс.

Також необхідно буде отримати в школі, закріпленій за освітнім центром, тимчасову довідку – її протягом 3 місяців потрібно замінити на документ про освіту державного зразка (атестат) та впродовж року отримати додаток до нього. Для цього треба пройти річне оцінювання на базі загальноосвітнього навчального закладу, який закріплений за освітнім центром.

Вступати через освітні центри можуть як особи, що не мають українського документа про освіту та сертифікатів ЗНО, так і ті, хто має такий документ та сертифікати ЗНО минулих років.

У лютому Міністерство освіти і науки України розпочало створення навчальних центрів на базі 35 вищих навчальних закладів у Дніпрі, Києві, Львові, Запоріжжі, Миколаєві, Харкові, Херсоні, Одесі для спрощеного вступу абітурієнтів з тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, реєстрація учасників почнеться 14 травня і триватиме до 18-ї год. 5 червня. Іспит з іноземної мови відбудеться 11 липня, а з права та правничих компетентностей – 13 липня.

6 лютого МОН розпочало реєстрацію для участі в ЗНО, яка діє відтепер лише для вступників на перший курс на ступінь бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань).

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ