Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Акціонери "Альфа-Банку": заява, що Росія окупувала Крим і Донбас, була "необережною"

Акціонери «Альфа-Груп» прокоментували заяву українського Альфа-Банку, в якій території Криму і Донбасу були названі окупованими територіями, пише FINBALANCE з посиланням на російське агентство РБК.

«По-перше, «Альфа-Груп» є конгломератом компаній, які багато років успішно працюють в різних країнах. За весь час існування групи її акціонери вважали для себе неможливим не тільки втручатися в політичне життя країн своєї присутності, але навіть публічно озвучувати будь-яку політичну позицію. Будь-яка бізнес-структура повинна працювати в суворій відповідності з законами і правилами тієї країни, де вона присутня».

«По-друге, ми ніколи не підміняли менеджмент контрольованих нами компаній. Іноді це мало і негативні наслідки. Один з таких прикладів - необережна заява прес-служби Альфа-Банку Україна, що дало можливість звинуватити акціонерів групи в наявності у них «своєї» політичної позиції щодо російсько-українського конфлікту. Ще раз підкреслимо, ми поза політикою і поза будь-якими політичними оцінками», - йдеться в заяві акціонерів "Альфа-Груп".

Довідка.

Як повідомлялося, згідно з даними сайту російського «Альфа-Банку», в основних акціонерів цього банку - Михайла Фрідмана і Германа Хана – російське громадянство і проживають вони у Москві.

При цьому на сайті НБУ в даних щодо структури власності «Альфа-Банку» (Україна) констатується, що М. Фрідман та Г. Хан – громадяни Ізраїлю, а проживають у Лондоні.

Такі ж дані наводяться на сайті НБУ в структурі власності Укрсоцбанку.

Зауважимо, що законодавство РФ дозволяє громадянам цієї країни мати також громадянство інших країн.

finbalance

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ