Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Активісти не звільнятимуть Грушевського та Український дім

Протестуючі не збираються звільняти барикади на вулиці Грушевського, Український дім та інші адміністративні будівлі.

Про це до коментарі кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ повідомив керівник народної самооборони Майдану, народний депутат від Батьківщини Андрій Парубій.

За словами Парубія, контакти афганців та Правого сектора з силовиками не є переговорами. "Ні про які переговори не йдеться. Йдеться тільки про передачу даних по тих людях, які пропали без вісті і перебувають за гратами з вимогою їх негайного звільнення. Ці дані були передані", - сказав він.

На питання, чи будуть звільнені вулиця Грушевського та Український дім у разі звільнення всіх затриманих, Парубій відповів: "Ні. Ми чекаємо, коли у Верховній Раді будуть виконані вимоги, чекаємо звільнення всіх наших заручників і тільки після цього можемо говорити про якісь інші етапи наших переговорів... Поки останні наші хлопці не повернутися на барикади, ні про які інші кроки не може бути й мови".

Нагадаємо, наприкінці січня Верховна Рада прийняла закон про амністію Майдану, згідно з яким, затриманих активістів Майдану обіцяють випустити взамін на розблокування адміністративних будівель, доріг, вулиць і площі, зокрема - вулиці Грушевського в Києві.

Але протестувальники не вірять обіцянкам влади і пропонують спершу випустити всіх затриманих, а вже потім будуть розбирати барикади. Поки ж протестувальники цілодобово чергують біля трьох барикад на Грушевського і чекають закінчення 15-денного терміну - саме стільки  прописано в законі для звільнення вулиць. Відлік почався з 2 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ