Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Амортизатори для пралки: коли потрібно заміняти

Пральна машина зараз є невід’ємною складовою будинку, оскільки дозволяє максимально оперативно та без зайвих зусиль прати, а відтак підтримувати чистоту домашнього, робочого та повсякденного одягу.

Оскільки під час роботи пралка створює вібрації, тому її, як і автівки, оснащають амортизаторами, котрі дозволяють в значній мірі пом’якшувати коливання та удари машинки, таким чином захищаючи її від пагубного впливу вібрації та спричинених нею різноманітних пошкоджень.

Проте з часом такий пристрій виходить із ладу, тому виникає необхідність купувати новий амортизатор для пральної машини. Поломка такої важливої деталі практично завжди супроводжується погіршенням роботи пралки, а тому в нашій статті ми виокремимо основні ознаки того, що прийшов час невідкладно провести заміну амортизаторів на машинці.

Коли потрібно проводити заміну амортизаторів

При активному використанні пральної машинки амортизатори, до яких прикріплений бак, з часом зношуються, що одразу ж позначається на роботі техніки. Отож, заміна пристрою необхідна, коли ви помітили:

  • Стукіт. Річ у тім, що коли амортизатори виходять з ладу, бак перекошується і під час обертання контактує зі стінками або іншими деталями пралки. Це, власне, і спричиняє стукіт. Варто також відзначити, що причиною стукоту може слугувати і поломка пружин, тому попередньо слід провести детальний огляд і діагностику. Якщо у вас нема відповідних навичок, краще довірити це завдання фахівцю;
  • Значна вібрація. Якщо ваша пральна машина під час роботи або віджимання сильно вібрує, ба більше – аж підстрибує і «їздить» приміщенням – ще одна ознака того, що прийшов час змінити амортизатори. А якщо зламався тільки один амортизатор, фахівці рекомендують проводити заміну одразу обох – аби уникнути нерівномірного розподілення навантаження. До речі, високоякісні амортизатори та інші запчастини для побутової техніки можна придбати в інтернет-магазині «Майстер Плюс» за вигідними цінами та з оперативною доставкою по Україні;
  • Не вмикається режим віджиму. Коли амортизатори повністю зламались і не виконують своїх функцій взагалі, пральна машинка може не запускати режим віджимання одягу. Це можна пояснити наступним чином: під час роботи пралка із несправними амортизаторами сильно вібрує, електроніка реагує на це і не дає двигуну набрати необхідну швидкість. В таких випадках слід невідкладно виклткати майстра.

Як забезпечити максимальну роботоздатність  амортизаторів

Аби амортизатори вашої пральної машинки прослужити максимально довго, слід дотримуватись певних правил і рекомендацій експлуатації пралки. По-перше, подбайте про те, аби техніка була встановлена правильно, на рівній горизонтальній поверхні. По-друге, уникайте перевантаження баку, дотримуючись граничної позначки, що вказана практично на всіх пральних машинках. По-третє, перед завантаженням одягу в бак, упевніться в тому, що в кишенях нема по сторонніх предметів. І, певна річ, при виявленні  сторонніх звуків, стукоту чи надмірної вібрації – старайтесь одразу ж забезпечувати якісну діагностику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ