Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ан-225 "Мрія" здійснив комерційний переліт до Австралії

Об 11.45 за місцевим часом найбільший у світі вантажний літак українського виробництва Ан-225 «Мрія» приземлився в аеропорту австралійського міста Перт.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, літак зустрічають понад 10 тисяч гостей, а також посол України в Австралії Микола Кулініч та Глава Союзу українських органзації Австралії Стефан Романів.

Основна мета прибуття Ан-225 «Мрія» до Перта (Австралія) - комерційний контракт. Австралії потрібно було швидко доставити з Праги важливий і великогабаритний вантаж - електрогенератор вагою понад 130 тонн. Це було термінове замовлення електростанції, де не могли чекати, поки морем прийде сюди великий вантаж. Шукаючи шляхи транспортування, австралійці обрали найкращий варіант - українську «Мрію».

Наразі на рахунку «Мрії» 240 світових рекордів. У тому числі, перевезення найважчого вантажу: комерційного - 247 т, комерційного моновантажу - 187,6 т (генератор для електростанції разом зі спеціальною рамою - з Франкфурта в Єреван), плюс абсолютний рекорд вантажопідйомності - 253,8 т. «Мрія» перевезла і найдовший вантаж в історії повітряних транспортувань - дві лопаті вітряка завдовжки 42,1 м кожна.

З огляду на те, що Австралія є географічно віддаленою країною, проблема комунікації та підтримання повномасштабного авіаційного та морського сполучення зі світом належить тут до пріоритетних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ