Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аналогове телебачення буде працювати на кордоні з Росією і на Донбасі

Після відключення аналогового сигналу 1 вересня надалі працюватимуть 40% аналогових передавачів сигналу, - Еспресо

758 аналогових передавачів продовжать працювати і після вимикання 1 вересня аналогового сигналу на всій території України. Це передавачі, що працюють на території з особливим режимом мовлення, на кордоні з Росією і передавачі Національної громадської телерадіокомпанії і місцевих мовників.

Повідомляється, що 1 вересня на території України будуть повністю відключені 1 063 передавачі і 25 будуть вимкнені частково - тобто припиниться мовлення регіонального або загальнонаціонального телеканалу, а мовлення місцевого триватиме до кінця року.

На території з особливим режимом програми мовлення вітчизняних телеканалів транслюватимуть 147 аналогових передавачів у відповідності з ліцензіями телерадіокомпаній та 21 передавач - на підставі виданих Національною радою дозволів на тимчасове мовлення.

На території проведення операції Об'єднаних сил будуть працювати 124 аналогових передавачів у відповідності з ліцензіями телерадіокомпаній, з них - 59 радіоелектронних засобів в Донецькій області та 65 - у Луганській області; 18 - на підставі дозволів на тимчасове мовлення.

На півдні Херсонської області буде працювати 23 передавачі за ліцензіями та 3 - на підставі дозволів на тимчасове мовлення.

Таким чином, додатково продовжать роботу 758 аналогових радіоелектронних засобів, що становить 40% їх загальної кількості.

Серед них 99 - передавачі, які будуть ретранслювати українські телепрограми в регіонах, що межують з країною-агресором (Сумська, Харківська, Чернігівська області), 405 - програми НОТУ і 107 - місцевих телерадіокомпаній.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ