Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Парубій: «Ми зацікавлені у розвитку та зміцненні відносин з Великою Британією»

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, перебуваючи з офіційним візитом у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північній Ірландії, зустрівся зі Спікером Палати лордів Парламенту Великої Британії лордом Франклином Фаулером, повідомляє газета «Голос України».

Лорд Фаулер

На початку зустрічі  А. Парубій заявив, що Україна завжди була частиною європейського простору, і події 2013–2014 років засвідчили, що європейський вибір – це вибір українців.

Голова Верховної Ради наголосив, що для України важлива міжпарламентська співпраця України і Сполученого Королівства Великої Британії. «Ключові питання для нас сьогодні – питання енергетичної безпеки України і Європи, це підтримка нашої позиції щодо того, що «Північний потік-2» є не економічним, а політичним проектом, який матиме вплив на Європу і робитиме спроби дестабілізувати Європу», – сказав він та розповів про лист, підписаний головами парламентів країн Балтії, Польщі та Молдови, зазначивши, що для України дуже важлива позиція Великої Британії у цьому питанні.

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії Тереза Мей запевнила, що санкції проти Росії будуть збережені й розширені. «Я наполягатиму на подальшому неухильному дотриманні антиросійських санкцій. Насправді, на мою думку, в деяких сферах ці санкції мають бути і розширеними», – заявила Тереза Мей.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, перебуваючи з офіційним візитом до Сполученого Королівства Великої Британії, під час зустрічі зі Спікером Парламенту Шотландії Кеном Макінтошем із вдячністю відзначив результати дебатів в шотландському парламенті по Голодомору. «Цього року 85-та річниця від цієї великої трагедії, і нам важливе розуміння світу цієї події, цієї трагедії для України. Для нас особливо важливо, що всі партії – і опозиції, і коаліції – підтримали загальну резолюцію про те, що Голодомор – це геноцид проти українців», – зазначив він.

Сторони також обговорили питання, пов'язані із брекзітом, та ситуацію на сході України. Голова Верховної Ради підкреслив, що конфлікт в Україні – це не  конфлікт між Україною і Росією, – він набагато глибший: «Путін кинув виклик усій системі міжнародної безпеки після Другої світової війни».

Своєю чергою, Кен Макінтош зазначив, що проблеми, пов'язані з брекзітом, не заважають розвивати відносини як з країнами ЄС, так і з іншими країнами, та висловив свою підтримку Україні.

Кен Макинтош

Шотландія визнала Голодомор 1932–1933 років в Україні геноцидом

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, перебуваючи  з візитом у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, У Единбурзі узяв участь у покладанні квітів до пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932–1933 років в Україні.

Про це пише парламентський часопис «Голос України»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ