Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий – за побудову нових кварталів і вулиць, перейменовування ж старих не вважає доцільним

Міський голова Львова Андрій Садовий віддає перевагу побудові нових кварталів та вулиць у Львові з наданням їм нових назв, а не перейменуванню старих вулиць – про це він заявив, відповідаючи  на запитання «Гал-info» про те, чи доцільно перейменовувати вулицю Авіаційну на вулицю Пам’яті. «Я прихильник того, щоб у Львові будувалися нові квартали та нові вулиці, а перейменування старих я не вважаю досить доцільним», - зазначив Андрій Садовий.

Натомість архітектор Ігор Подоляк вважає доцільним перейменування вулиці Авіаційної на вулицю Пам’яті у пам'ять Скнилівської трагедії. На думку експерта, таке перейменування знімає соціальну напругу у суспільстві і завжди нагадуватиме наступним поколінням про страшну трагедію.
А от історик Іван Сварник вважає назву вулиця Пам’яті неправильною, адже та не несе достатньо інформації. „Потрібно давати конкретніші назви, бо через певний час наша молодь уже не знатиме, в пам'ять чого названа ця  вулиця”, – наголосив Іван Сварник.   
Нагадаємо, члени громадської організації «Скнилівська трагедія», що об'єднує потерпілих та членів їхнiх родин, скаржаться на те, що попередній міський голова Любомир Буняк ігнорував прохання перейменувати вулицю Авіаційну, яка межує з аеродромом, на вулицю Пам'яті.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ