Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий узгодив орієнтовний план заходів до святкування 750-річчя Львова

Під час дводенного відрядження до Києва львівський міський голова узгодив попередній план проведення святкових заходів приурочених 750-річчю Львова - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Львівської міської ради.

  У програмі, зокрема, концерт «Великі люди великої країни» за участю Руслани, Романа Віктюка, Юрія Башмета, джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Також відбудеться театралізоване мультимедійне дійство «Карміна Львова». У центрі задуму - монументальне, безпрецедентне видовище під відкритим небом, зреалізоване серед пагорбів на фоні панорами міста. Важливим елементом у постановці буде участь пластунів - учнів львівських шкіл та студентів вищих навчальних закладів. Виступатимуть також спротсмени, акробати та артисти на ходулях. Виконувати сольні партії ораторії будуть найкращі українські співаки. Режисер - відомий у Польщі та добре знаний у Львові своєю постановкою опери «Страшний двір» С. Монюшка - Роберт Скольмовський.
 У рамках дводенного «Фестивалю фестивалів», який проводиться в Україні вперше, відбудеться молодіжний концерт у парку культури ім. Богдана Хмельницького. На чотирьох великих сценах фестиваль зможе охопити всі аспекти сучасної вітчизняної культури. Проект пропонує поєднати фестивалі фольку, року, альтернативи, репу і танцювальної музики. Учасниками альтернативної сцени будуть «Мертвий півень», «Плач Єремії», «ВВ», «ВІЙ», «Скрябін», «Океан Ельзи».
 Вперше в Україні до святкування 750 річчя Львова відбудеться світлове шоу від Герр Хофа. Шоу особливе гармонійним поєднанням світла і темряви з прожекторів та «живих» вогнів.  Шоу від Герр Хофа відбувалось у найбільших та найвідоміших містах світу, серед яких Нью-Йорк, Лас Вегас, Будапешт, Дрезден та ін.
 Також планується провести спільне виконання ковалями пам’ятного знаку до ювілею міста. Захід буде проведено в рамках Міжнародного фестивалю ковальського ремесла на Високому Замку, однією з особливостей якого буде нічне кування.
 Крім того, Львів очікує святковий феєрверк, ярмарок, масові гуляння, театралізовані дійства, історичні персонажі, акустичні концерти на площі Ринок, ретро-авто-шоу від клубу «Горбатого запорожця», парад вуличних театрів «Золотий лев» та ін.
 Гості з інших міст України та інших держав матимуть змогу жити у приміщеннях шкіл. VIP-гості проживатимуть у готелях Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ