Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий зустрінеться з Андрієм Котельником

Сьогодні, 17 травня, у кабінеті міського голови Львова відбудеться зустріч міського голови Андрія Садового із боксером, інтерконтинентальним чемпіоном світу за версією WBA Андрієм Котельником. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.
Зустріч матиме ознайомчий характер. «Я хочу познайомитися з новою владою міста, обговорити можливу співпрацю для розвитку дитячого спорту у Львові. Адже фінансування спортивних шкіл жалюгідне, немає нормально облаштованих залів. Ще хотів би обговорити співпрацю Благодійного фонду Андрія Котельника з міською владою», – сказав «Гал-info» Андрій Котельник. Він також зазначив, що оскільки був радником зі спорту колишнього голови Львівської обласної ради Михайла Сендака, то має досвід співпраці з місцевою владою. З Андрієм Садовим всесвітньо відомий боксер раніше ніколи не зустрічався.
Андрій Котельник народився 29 грудня 1977 року у Львові. Срібний призер Олімпіади-2000 у Сиднеї з боксу, заслужений майстер спорту. Наприкінці 2000 року підписав контракт з гамбурзьким клубом „Юніверсум Бокс-Промоушен”, тим самим перейшовши у професіональний бокс. На сьогодні провів 28 поєдинків на професіональному рингу, в яких здобув 26 перемог (11 – нокаутом) і зазнав дві поразки.
Останній бій відбувся 29 квітня 2006 року у Штутгарді. Там Котельник переміг венесуельця Річарда Рейну, відстоявши два пояси - Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA і чемпіона WBO Asia Pacific у вазі до 63,5 кг.
Зараз Андрій Котельник посідає 3 місце у рейтингах WBA і WBO, а також 8 місце у рейтингу IBF. Окрім того, львівський боксер-професіонал є на третьому місці у рейтингу Європейського боксерського союзу. Вже цього року імовірно змагатиметься за звання чемпіона світу.
Очолює Благодійний фонд Андрія Котельника, який проводить щорічний Всеукраїнський юнацький турнір на призи срібного призера Олімпіади в Сиднеї Андрія Котельника. Одружений, дружина – Тетяна.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ