Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Антимонопольний комітет викрив змову при реставрації Собору Святого Юра

Встановлено змову на закупівлі щодо реставрації та пристосування будівель Собору Святого Юра у Львові. Про це повідомили в Антимонопольному комітеті України.

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 14 вересня 2023 року прийняла рішення, яким визнала наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «Підприємство «Турист» та товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельно монтажне підприємство Євробуд» під час їхньої підготовки та участі у процедурі закупівлі, яку у 2021 році оголосило Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації. Мова йде про закупівлю послуг з реставрації та пристосування будівель комплексу Архикатедрального Собору Святого Юра у Львові. Сукупна очікувана вартість закупівлі – 2 192 146 грн.

Відділення під час розгляду справи довело, що обидві компанії, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. Про це свідчать такі докази як використання відповідачами спільних ІР-адрес, наявність господарських відносин між ними тощо.

У зв’язку з цими та іншими виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ оштрафувала згадані підприємства за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів на 68 000 грн кожного.

Нагадаємо також, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можна ознайомитись на сайті АМКУ (постійно оновлюється).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ