Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Антимонопольний комітет викрив змову на закупівлі лавок для центру Львова

Антимонопольний комітет викрив змову на закупівлі лавок для центру Львова. Про це повідомили в пресслужбі АМКУ.

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 12 жовтня 2023 року встановила наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Лоза» та товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо – проектне об’єднання «Фікс» під час їхньої підготовки та участі у торгах. Йдеться про закупівлю послуг з поточного ремонту вуличних меблів (лавок) на території пішохідної зони центральної частини Львова, яку замовила у 2021 році Галицька районна адміністрація Львівської міської ради.

Відділення з’ясувало, що відповідачі під час підготовки та участі у торгах, узгоджували свої дії, про що свідчить ряд виявлених доказів. У зв’язку з цим, адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії ТзОВ «ТД «Лоза» та ТзОВ «ВПО «Фікс» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

За змову на ТзОВ «ТД «Лоза» та ТзОВ «ВПО «Фікс» накладено штраф по 68 000 грн на кожного.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ