Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємець з Волині видавав свій туалетний папір за відомий бренд?

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало справу щодо підробки туалетного паперу. Про це повідомили в пресслужбі Західного МТВ.

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України 11 липня 2023 року розпочало розгляд справи за ознаками вчинення фізичною особою-підприємцем Мельник С. М. порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Справу розпочато за заявою одного з виробників туалетного паперу, який звернувся до Антимонопольного комітету України із заявою про порушення статті 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції». Заявник зазначає, ФОП Мельник С.М. використовує оформлення упаковки продукції туалетного паперу, яке є схожим до упаковки продукції заявника, а відтак, може призвести до змішування з його діяльністю.

З огляду на встановлені обставини Західне МТВ розпочало справу.

ТМ "Волинь" vs ТМ "Обухів"

Зазначимо, ймовірно мова йде про туалетний папір ТМ "Волинь", який в Луцьку виготовляє ФОП Мельник Сергій Миколайович. Дана історія має доволі довге коріння. Ще в липні 2011 року даного підприємця заслуховували на засіданні позачергової комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності та захисту прав людини. Питання про "ганебний" туалетний папір підняла під час сесії Волиньради обраниця від фракції ВО "Батьківщина" Валентина Блінова, яка звернулась до голови ОДА із відповідним запитом. Тоді депутати більшістю голосів підтримали запит Блінової. Депутатів від "Батьківщини" обурила наявність на туалетному папері надпису "Волинь". Патентний повірений Волинського державного науково-інформаційного центру Емма Кужель повідомила, що, якби патентне відомство в Києві побачило у назві торгової марки "Волинь" хоча б якесь порушення, то не дало б дозволу на її використання. Оскаржити експертні висновки профільного відомства, за словами пані Кужель, можна лише у суді. Відтак після довгих дискусій члени комісії рекомендували голові представницького органу краю доручити юридичному відділу апарату обласної ради звернутись із відповідним позовом до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ