Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Апеляційний суд відмовив телеканалу «112-Україна» у задоволенні позовної заяви

Апеляційний суд відмовив телеканалу «112-Україна» у задоволенні позовної заяви, - Національна рада з телебачення і радіомовлення.

За результатами розгляду апеляційної скарги низки регіональних компаній, що мовлять із логотипом «112 Україна», - ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» - Київський апеляційний адміністративний суд 8 червня 2016 року виніс ухвалу щодо відмови у її задоволенні й залишив рішення суду першої інстанції від 20 квітня 2016 року без змін.

Як відомо, Національна рада на засіданні 11 червня 2015 року ухвалила рішення, відповідно до яких цим компаніям відмовлено в переоформленні ліцензій у частині зміни програмних концепцій. Таке рішення обґрунтовувалося тим, що свої ліцензії компанії отримали 2011 року в результаті конкурсу на регіональне мовлення у цифровому мультиплексі МХ-5, який передбачено для ретрансляції програм місцевих і регіональних мовників.

Не погоджуючись із рішенням регуляторного органу, ліцензіати звернулися до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом про визнання протиправними і скасування  цих рішень Національної ради.

Окружний адміністративний суд м. Києва розглянув справу 20 квітня 2016 року і ухвалив постанову, якою позивачам відмовлено в задоволенні позовних вимог. Цю судову постанову мовники оскаржили в Київському апеляційному адміністративному суді, який, своєю чергою, залишив рішення Окружного адміністративного суду міста Києва без змін.

Таким чином, судами першої та апеляційної інстанцій рішення Національної ради від 11 червня 2015 року № 750 – 754 щодо відмови у переоформленні ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною програмної концепції ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» визнано правомірними і такими, що відповідають вимогам законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ