Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Армія FM – військове радіо» мовитиме ще на трьох частотах в обласних центрах

1/3
29 листопада Національна рада визначила переможця форматного конкурсу – мовлення на військово-патріотичну тематику в Києві, Вінниці та Житомирі. Про це повідомили у прес-службі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Єдиним мовником на усіх цих частотах стала Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України («Армія FM – військове радіо»).

Програми радіостанції транслюватимуться на частотах 94,6 МГц на Київщині, 99,3 МГц на Вінниччині та 104,5 МГц на Житомирщині цілодобово.

Представляючи «Армію FM» на засіданні Національної ради, заступник начальника відділу телерадіопрограм Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України Сергій Жуковський сказав, що нині завдяки виданим дозволам на тимчасове мовлення радіостанція якісно покриває своїм сигналом усю лінію розмежування. У довгостроковій перспективі планують охопити мовленням усе прикордоння. «Ми чітко усвідомлюємо, що хочемо і готові розвиватися», – сказав Сергій Жуковський, і додав, що велике прагнення радіостанції – вихід на загальнонаціональний рівень.

Розпочати мовлення на нових частотах «Армія FM – військове радіо» має намір на початку 2019 року.

Голова Національної ради Юрій Артеменко нагадав, що оголошення цього форматного конкурсу було ініціативою регуляторного органу. Тож, якщо цей експеримент буде вдалим, нинішній чи наступний склад Національної ради шукатиме можливість розширювати цю мережу.

Зі свого боку член Національної ради Сергій Костинський назвав цю подію унікальною. «Зараз надзвичайна новина насправді, унікальна подія для незалежної України, вперше військова державна радіостанція почне мовити у Києві і двох обласних центрах» – сказав він.

Загалом нині в «Армії FM» 5 частот на FM-радіомовлення в Костянтинівці, Покровську Донецької області та Кремінній, Старобільську, Щасті Луганської області; ліцензія на цифрове радіомовлення в Києві у форматі DAB+ і 12 дозволів  на тимчасове мовлення в Бахмуті, Волновасі, Гірнику, Краматорську (Слов’янську), Маріуполі, Світлодарську Донецької області, Бахмутівці, Попасній Луганської області, Генічеську, Скадовську, Чаплинці, Чонгарі Херсонської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ