Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Австрійський суд дозволив екстрадувати Фірташа в США

Вищий земельний суд Відня дозволив екстрадувати українського олігарха Дмитра Фірташа в США. Про це у Facebook повідомив журналіст Сергій Щербина, який перебуває в залі суду. "Суд задовольнив скаргу і вирішив, що екстрадиція Фірташа в США допустима", - написав журналіст.
Фото з Газета 2000.

Зазначимо, що 21 лютого вранці у суді Відня розпочався розгляд апеляції на відмову видачі українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

Під час суду у Відні українському олігарху Дмитру Фірташу дали останнє слово, але він відмовився говорити.
Фінальне рішення про екстрадицію в США українського олігарха Дмитра Фірташа прийматиме федеральний міністр юстиції Австрії.

Як відомо, ФБР звинувачує Фірташа у корупції при отриманні дозволу на розробку титанового родовища в Індії. Нібито олігарх і його співробітники заплатили індійським чиновникам 19 мільйонів євро.

Перший запит про видачу Фірташа був відправлений американцями до Відня 30 жовтня 2013 року. Однак через кілька днів цей запит був відкликаний. Другий аналогічний документ надійшов вже 27 лютого 2014 року, ордер на арешт Фірташа був виданий 12 березня, і в той же день олігарха затримали.

Потім бізнесмен вніс заставу - рекордні для Австрії 125 мільйонів євро, і був випущений під зобов'язання не залишати Відень. Справа була розглянута тільки через рік. 30 квітня 2015 року суддя Крістоф Бауер відмовив у видачі олігарха Штатам.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ