Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Басейн в спорткомплексі на Сихові прибрали на догоду приватним закладам?

У Львові оголосили повторний тендер на будівництво спорткомплексу на Сихові, на цей раз без басейну.
Фото з Фейсбуку Юліана Чаплінського.

За даними міжнародного тендеру, який оголосило ЛКП "Палац ігрових видів спорту", на будівництво спорткомплексу на проспекті Червоної Калини на Сихові планують витратити 620 мільйонів гривень. Тендер оприлюднили на сайті публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року у Львові затвердили проект будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини.

Проект переможець передбачав наявність 4 ігрових залів: баскетбол — трибуни на 2 513 глядачів; волейбол — трибуни на 198 глядачів; регбі — трибуни на 237 глядачів; гандбол — трибуни на 228 глядачів, а також басейн та цілорічну лижну гірку з витягом на даху будівлі.

У 2018 році був оголошений тендер на будівництво спорткомплексу, але його скасували і внесли зміни в проект будівлі. Як було зазначено в офіційних повідомленнях з спорткомплексу прибрали басейн, через важку геологію даної території, а також прибрали підйомник, спростили проект лижної гірки та передбачили альтернативні матеріали. Це дало змогу зекономити практично третину попереднього бюджету.

За даними джерел Гал-інфо, основними противниками появи на Сихові нового сучасного басейну виступили власники закладів, які мають монополію на послуги басейну в найбільшому житловому районі Львова. І могли не витримати конкуренції. Схоже, що саме під їх впливом ЛМР позбавила сихівчан нового та сучасного басейну.

Наразі також відсутня інформація, чи не з'явиться в будівлі спорткомплексу мережі торгових закладів.

Новий аукціон на визначення переможця відбудеться 23 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ