Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Байден запросив Зеленського у США через впевненість про настання нової фази війни – Кірбі

Президент США Джо Байден запросив Володимира Зеленського до Вашингтона цього тижня, оскільки вважає, що Україні вступила в нову фазу війни.
Джон Кірбі (Фото: REUTERS)

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Джон Кірбі, передає CNN

«Президент справді вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо в... нову фазу цієї війни, агресію пана Путіна, що це хороший час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити», - сказав Кірбі. 

Планується, що переговори будуть зосереджені на продовженні військової та економічної допомоги США разом зі збереженням санкцій проти росії та підтримкою українського народу.

Високопоставлений американський чиновник сказав, що президенти також обговорять делікатну тему, як може закінчитися війна. 

«Я не сумніваюся, що вони говоритимуть про подання президента Зеленського про “справедливий світ” і про те, як це виглядає, які його компоненти і як ми можемо допомогти Україні досягти цього. Путін явно не зацікавлений у дипломатії прямо зараз. Навпаки. Він зацікавлений у тому, щоби вбивати більше українських мирних жителів», — запевнив Кірбі. 

Він зазначив, що Зеленський усвідомлює ризики, на які він наражається, залишаючи Україну, і США працюють над тим, щоб поїздка була безпечною.

"Ми працюємо в тісному контакті з ним та його співробітниками, щоб переконатися, що ми зможемо безпечно здійснити цю поїздку як через США, так і назад. Ми продовжуватимемо підтримувати його потреби у поїздках, наскільки це можливо", — сказав він.

Джон Кірбі відмовився повідомити, коли ППО Patriot буде поставлено до України.

"Нашим військам потрібно багато часу, щоб навчитися керувати ними. Отже, нам доведеться все це враховувати", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ