Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Берлінський суд зняв тимчасову заборону на українські прапори та українські пісні

Станом на сьогодні Берлінський адміністративний суд зняв тимчасову заборону на українські прапори та українські пісні.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Німеччині заборонили 8-9 травня вивішувати українські прапори, таке рішення було прийнято через побоювання можливих соціальних заворушень.

"Адміністративний суд підтвердив нашу правову позицію, що заборона українських прапорів є незаконною", - говорить адвокат Патрік Хайнеман.

Як зазначили в  Allianz Ukrainischer Organisationen, 8 травня ми, українці, разом з іншими європейцями відзначаємо закінчення Другої світової війни та визволення від націонал-соціалізму. У цей день ми також вшановуємо пам'ять понад 10 мільйонів українських жертв Другої світової війни.

"Ми обурені тим, що, як і минулого року, поліція Берліна видала загальний наказ про заборону публічної демонстрації українських прапорів та символів у місцях пам’яті 8-го та 9-го травня. Вони прирівнюються до оформлення та виконання до російського прапора, георгіївських стрічок та військових символів «V» і «Z». Це тривіалізує агресивну війну росії проти України та демонструє глибоке нерозуміння тих, хто вимагає.

Український прапор став міжнародним символом солідарності та захисту свободи і демократії. У Німеччині також український прапор майорить над багатьма установами на знак згуртованості та солідарності.

Ми шкодуємо, що замість того, щоб шукати рішення разом, берлінська поліція вирішила подати гібні політичні сигнали своїм рішенням, прирівнявши національні символи України до символів російської війни на знищення, таким чином легітимізувавши їх", - повідомили в Allianz Ukrainischer Organisationen.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ