Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Безпека України – це наша безпека також, – Глава парламентського Комітету Великої Британії

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з главами парламентських комітетів у закордонних справах Великої Британії Томом Тугенхатом та оборони Джуліаном Льюісом у Лондоні. Сторони обговорили співпрацю України з НАТО, агресію Росії на сході України та можливі інструменти протидії їй. Про це інформують 10 жовтня у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що тільки жорсткі санкції, зокрема, фінансові та рішучі консолідовані дії європейських держав здатні зупинити російську ворожу політику. Вона наголосила, що Путін не обмежиться агресією Кремля проти Грузії, чотирма роками війни в Україні, хімічною атакою Росії у Солсбері чи кібервтручаннями у різних державах. Щодо України – Росія продовжує підривати переговори в Нормандському форматі, руйнувати Мінський процес, а також за допомогою різноманітних інструментів провокувати політичну, соціальну та економічну нестабільність в Україні.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала за незамінний внесок британських військових у підготовку українських вояків у рамках операції «Орбітал», що проводиться у різних місцях в Україні, та за підтримку України і чітку позицію стосовно питання санкцій щодо РФ.

Голова Комітету у закордонних справах Палати громад Парламенту Великої Британії Томас Тугенхат запевнив, що Велика Британія має намір запровадити додаткові санкції проти Російської Федерації. Більш жорсткий санкційний режим стане реальністю після виходу країни з ЄС у березні 2019 року, оскільки наразі неможливо запровадити двосторонні санкції.

«Ваша безпека – це наша безпека також», – запевнив Глава парламентського Комітету у закордонних справах Великої Британії.

Він наголосив, що досвід України у протидії гібридним атакам є надзвичайно цінним для Великої Британії. Сторони домовилися посилити співпрацю щодо виявлення та протидії дезінформації.

Своєю чергою Голова Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії Джуліан Льюїс запевнив, що Велика Британія всіляко сприятиме забезпеченню миру на окупованих територіях Донбасу та відновленню територіальної цілісності України.

Парламентарі запевнили, що Україна має значну підтримку у британському Парламенті та погодилися, що необхідно продовжувати активний діалог з представниками інших держав ЄС щодо агресивної політики Росії, зокрема, у контексті протидії будівництву Північного потоку-2.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ