Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Більше 20-ти тисяч грн в рік за авто з іноземною реєстрацією, - ініціатива "Народного фронту"

Народний депутат Максим Бурбак назвав "європейською нормою" його законопроект №4932, який передбачає, що власники автомобілів на іноземній реєстрації, в’їжджаючи на територію України, повинні сплачувати внески за користування автошляхами. Про це Бурбак повідомив на своїй ФБ-сторінці.

"Про законопроект 4932 і події навколо нього. По перше, це європейська норма. Автомобілі іноземців, які в'їжджають на територію європейської держави, мають сплачувати внесок за користування дорогами цієї країни. Законопроектом 4932 пропонується запровадити таку ж норму і в Україні. Ці гроші спрямовуватимуться в Дорожній фонд, який запрацює з 2018 року, підуть на ремонт і будівництво наших доріг, на підвищення безпеки руху . І це буде чесно стосовно понад 9 млн автовласників українців, які після прийняття безвізу з 11 червня цього року можуть поїхати до країн Європи і будуть сплачувати за користування їхніми дорогами. По друге, сума до сплати символічна для європейців (які будуть платити ці внески), за 1 день 2 євро, за тиждень - 7 і тд. Є бонус - чим довше вони перебуватимуть в Україні, тим менша плата. Всі запропоновані норми розміщенні за цим посиланням і той, хто хоче знати правду - почитає", - написав він.

* шкала податків на автомобілі з іноземною реєстрацією.

"І ще, законопроект був зареєстрований ще влітку минулого року. Акція під ВР проходить сьогодні, хоча закону навіть в порядку денному немає. І я розумію чому понад рік ніхто навіть не намагався його бодай обговорити. Але справедливість по відношенню до наших українських автомобілістів повинна бути відновлена ! І я готовий до професійної дискусії без маніпуляцій і перекручувань. Але проблема українських автомобілістів, які їздять на нерозмитнених авто з іноземною реєстрацією - це інший законопроект. Я впевнений профільний комітет прийме виважене державницьке рішення", - йдеться у тексті допису нардепа.

Зазначимо, що враховуючи необхідність більшості автомобілів на іноземній реєстрації кожні п'ять днів перетинати кордон України їх разове перебування на території України складає не більше 5 днів, і відповідно їм прийдеться сплачувати збір по щоденній шкалі, тобто 2 Євро в день (майже 22000 гривень в рік).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ