Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бізнесмен Козловський заявив, що скандал на площі Ринок, 16 - справа рук збанкрутілого екс-депутата

Сьогодні, 12 серпня, під час прес-конференції бізнесмен Григорій Козловський, який є власником «Королівської броварні» на вул. Староєврейська, 9, пояснив, що скандал пов'язаний із підвальними приміщеннями кам’яниці на площі Ринок, 16 – це особиста помста екс-депутата Володимира Креховецького.

За словами Козловського, він познайомився із Креховецьким, ще коли той був депутатом. Креховецький розповів Козловському, що він купив майже всі квартири на площі Ринок, 16, а оскільки Козловський купив будинок на вул. Староєврейська, 9, то Креховецький запропонував зробити з цих двох будинків сучасний пасаж.

"Він мені сказав, наче давай ті два будинки об'єднаємо, тобто добудуєм там шось, і зробимо пасаж. Я подумав, що ідея не погана. Але Краховецький заліз в борги, наскільки я знаю, він набрав кредитів. Нічого там не скупив. З 13 квартир він купив тільки 5. Він, як бізнесмен, ше кручє, ніж "Титанік" пішов на дно", – заявив Григорій Козловський.

Далі, за словами Козловського, події відбувалися стрімко.

Він стверджує, що у ніч з 4 на 5 серпня Креховецьким було зруйновано два підвальні проєми на площі Ринок, 16. У підвалах, де зберігалися будівельна матеріали, які належали Козловському, було викрадено речей на 24 тис. грн.

«Шкода, що мене тоді не було. Враховуючи, що я людина емоційна, то з радістю взяв би у цьому участь», - заявив Козловський.

Бізнесмен показав дозволи на роботи на вул. Староєврейська, 9, які погоджені у Міністерстві культури.

Однак, він визнав, що дозволів на роботи у підвалах кам’яниці на площі Ринок, 16 він не має.

За його словами, ці підвали належать місту, а їх хотів захопити Креховецький, тому тепер він принципово буде добиватися оренди цих підвалів в управлінні комунальної власності ЛМР.

«Я з тих підвалів вивіз мусор. Там всі в туалет ходили, бо в центрі навіть нема якогось туалету громадського, там наркомани, п’яні драки. Я побудував заклад гідний міста королів і мені це мішало. Я господар і просто забрав проблему. Я гарантую, що ці підвали належатимуть мені», - сказав Козловський.

У підвалах бізнесмен планує розмістити склад.

За його словами, у будинку на вул. Староєврейська, 9 не буде готелю, а будуть квартири.

На запитання, чи проводили археологічний нагляд у дворику, який сполучає площу Ринок, 16 та Староєврейську, 9, Козловський заявив, що вивезення землі з ділянки нема, а всі роботи проводили на вже існуючих фундаментах.

Нагадаємо, як раніше заявляла начальник управління охорони культурної спадщини Лілія Онищенко, під час земляних робіт вивезли 1,5 м землі.

Додамо, що, за словами Козловського, його "Королівська броварня" відкриється 1 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ