Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блаженніший Любомир голосував у Римі

Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, взяв участь у виборах народних депутатів України, проголосувавши на закордонній виборчій дільниці №34 закордонного виборчого округу при Посольстві України в Італії (м. Рим). Про це повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.
Виконавши свій громадський обов’язок, Блаженніший Любомир показав приклад українцям в Італії, які, на жаль, проявляють дуже малу активність у голосуванні. Станом на 17.00 в Римі проголосувало тільки 722 особи з 2897 вписаних у списки виборців.
Глава УГКЦ знав, що буде голосувати у Римі, і тому на своїй дільниці в Україні ще заздалегідь взяв відкріпний талон. Про причину такого рішення ми запитали у Блаженнішого Любомира 15 березня 2006 року перед вильотом до Італії. «Напередодні виборів, 25 березня, закінчується Папська консисторія, а день після виборів, 27 березня, починається пленарне засідання Папської ради у справах культури, - зокрема сказав Предстоятель УГКЦ. - Я, як кардинал, зобов’язаний брати участь в консисторії, а також я є членом наглядової комісії Папської ради у справах культури. Тому і тут, і там мені потрібно бути. Зважаючи на це, мені повертатись на Україну не є практично, але я можу виконати свій громадянський обов‘язок, проголосувавши в Римі в Посольстві України».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ