Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Блаженнійший Митрополит Епіфаній став лауреатом міжнародної відзнаки «In Veritate»

Рішенням Капітули Міжнародної відзнаки імені єпископа Тадеуша Пєронка «In Veritate» одним з двох цьогорічних її лауреатів став Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній – «за видатні заслуги у боротьбі за християнські цінності».
Блаженнійший Митрополит Епіфаній став лауреатом міжнародної відзнаки «In Veritate»

Рішенням Капітулу Міжнародної відзнаки імені єпископа Тадеуша Пєронка «In Veritate» одним з двох цьогорічних її лауреатів став Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній – «за видатні заслуги у боротьбі за християнські цінності».

«In Veritate» (У правді) – девіз герба блаженної пам’яті єпископа Тадеуша Пєронка, що став також девізом щорічної нагороди, яку Фундація його імені присуджує державним, суспільним та релігійним діячам, що борються за втілення християнських цінностей в життя.

21 жовтня 2022 року в Кракові в приміщенні Національної галереї відбулася четверта церемонія нагородження. Перед церемонією в храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася меса, під час якої звучали молитви про перемогу правди і мир в Україні, про українських воїнів та про мирних мешканців, які страждають від російської агресії. Також у храмі відбулося урочисте благословення пам’ятної дошки на честь єпископа Тадеуша Пєронка.

На церемонії нагородження лаудацію – похвальне слово про лауреата – виголосив Ян Томбіньський, колишній посол Європейського Союзу в Україні та при Святому Престолі, нині – спеціальний радник Уряду Молдови від ЄС.

Бронзову відзнаку нагороди та диплом вручили Президент Фундації ім. єп. Пєронка пан Міхал Гура та депутат Європейського парламенту пан Ян Ольбрихт.

"Користуючись цією нагодою я хочу висловити найглибшу вдячність польському народу, державі, всім, хто у цей важкий час виявив справжню жертовну любов до ближнього, до українців, які опинилися на межі життя і смерті через варварський напад військ кремлівського тирана. Те, що вже зробила і продовжує робити Польща для України і для українського народу, на мою думку вдихає нове життя в розуміння того, чим була, є і повинна бути Європа як наш спільний цивілізаційний простір, - прийнявши відзнаку Блаженнійший владика звернувся до аудиторії з подячним словом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ