Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блогер пропонує утворити уряд Криму в екзилі й перейменувати всі комуністичні назви в АР

Блогер Олександр Піддубний вважає, що Київ цілком спроможний створити на материковій Україні Уряд АРК в екзилі. "Для його функціонування цілком вистачить заявлених президентом України Порошенком 10 мільярдів на відновлення зруйнованої інфраструктури окупованих частин Донецької і Луганської областей (адже зрозуміло, що маючи на Сході живих терористів, гроші зникнуть, нічого не відбудують, і ті райони не повернуть)", - написав він на своєму сайті.

"Оскільки світова спільнота не визнає приналежність Криму Росії, то рішення Уряду АРК, підтримані Києвом на законодавчому рівні, будуть легітимними у всьому світі. І найперше, Україна здатна замінити історичну топоніміку на півострові, а цим ввести нову топоніміку до світової картографії та відповідних міжнародних документів. Йдеться не лише про виконання т. зв. “законів про декомунізацію”, а про набагато глибші зміни. Наприклад, повернути нинішньому Севастополю староруську назву Корсунь, або повернути Феодосії кримсько-татарську назву Кафа, а Сімферополю – Акмесджит…

На противагу тому, як закордонні видавництва позначають Крим частиною Росії, перейменування кримських топонімів українською владою делегітимізує кримські російські топоніми в світі. Як після такого рішення Росія кричатиме про “город русской славьі Сєвастополь”, коли такого міста в світі просто не існуватиме? Який порт призначення фігуруватиме в міжнародній морській навігації – “Севастополь” чи Корсунь? Яке місто значитиметься в світовому реєстрі аеропортів – “Сімферополь” чи Акмесджит?

Неважко спрогнозувати як це сприймуть в Росії, адже Кремль не погодиться на такі перейменування, бо це означатиме, що Крим не російський. Але кого хвилює, що думатиме Росія, коли де-юре півострів є українським і на ньому діють закони України? Заміна топономії на питому стане відпилюванням ніжки імперському російському стільцеві, який Кремль безпардонно поставив на півострові. Відпилювання інших ніжок не забариться", - написав Олександр Піддубний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ