Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проросійського блогера Анатолія Шарія зняли з виборів

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію блогера Анатолія Шарія на дострокових парламентських виборах.

Про це повідомляє видання Громадське.

За це рішення проголосували всі присутні члени ЦВК. Проросійського блогера зняли з виборів, бо він не проживав останні 5 років в Україні, як того вимагає закон.

Раніше відеоблогер Шарій оголосив про створення власної партії. На засіданні 24 червня ЦВК зареєструвала кандидатами у депутати 29 членів «Партії Шарія».

2 липня ЦВК зареєструвала Шарія кандидатом на дострокових виборах до парламенту.

У цей же день на Майдані незалежності в Києві влаштували акцію протесту проти реєстрації кандидатами глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва та Шарія.

Нагадаємо, 16 квітня Шевченківській райсуд Києва скасував розшук та заочний арешт Шарія і повернув справу проти нього на додаткове розслідування.

Саму ж справу порушили через використання вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем McDonalds у Києві в травні 2011 року. Шарію висунули обвинувачення за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, а також за частиною 2 статті 383 ККУ (журналіста звинуватили в інсценуванні замаху на самого себе).

7 лютого 2012 року Шарій був оголошений у розшук. 19 березня того ж року він повідомив, що перебуває в Євросоюзі і попросив притулку в Литві.

Нагадаємо, що також 

ЦВК зняла з виборчих перегонів соратника Януковича

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ