Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Близько 4 тисяч школярів Львівщини прослухали курс лекцій про здоров’я від студентів-медиків

Завдяки проєкту «Почуй лікаря» близько 4 тисяч школярів зі всієї Львівщини прослухали цьогоріч курс лекцій про те, як піклуватися про своє здоров’я.

Фото: ЛОВА

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА. 

Пройшовши вишкіл у відомих фахівців, студенти-медики розповідали школярам про здорове харчування, серцево-судинні захворювання, статеве виховання, психічне здоров’я, вчили надавати першу медичну допомогу. Загалом провели понад 100 лекцій і, щоб такі зустрічі були максимально ефективними, все це відбувалося за принципом «рівний рівному».

"Ще 4 тисячі батьків, педагогів та учасників освітнього процесу пройшли тренінги з психологічної підтримки в межах медико-психосоціальної допомоги від Львівської ОВА. Їх проводили наші волонтери за підтримки тренерів-психологів з різних організацій, зокрема Мальтійської служби допомоги, Міжнародного медичного корпусу, чеської організації «People in Need», Фонду Східна Європа", – розповів начальник ЛОВА Максим Козицький. 

За активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у реалізацію соціальних ініціатив та активну участь у волонтерському проєкті «Почуй лікаря» подяки від начальника Львівської ОВА отримали студенти-медики Львівщини. 

Фото: ЛОВА

Начальник ЛОВА також зазначив, що волонтери «Почуй лікаря» не обмежилися лише навчанням школярів, з перших днів нової фази війни вони пішли на Головний залізничний вокзал Львова, щоб допомагати людям, які прибувають евакуаційними потягами з епіцентрів бойових дій. 

До слова, проєкт «Почуй лікаря» вперше реалізували у 2021 році – тоді навчальними лекціями вдалося охопити 2600 учнів 9-10 класів у 77 школах Львівщини, а учасниками проєкту стали 130 студентів-медиків. Цього року лекції прослухали вже 4000 учнів у 110 школах, проводили заняття 120 майбутніх медиків. 



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ